“Let’s Be ECO!”. Un liceu din judeţul Călăraşi, câştigător în competiţia pentru reutilizarea resurselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Let’s Be ECO!”. Un liceu din judeţul Călăraşi, câştuigător în competiţia pentru reutilizarea resurselorÎn perioada ianuarie – martie 2017, echipa „Let`s Do It, Romania!” împreună cu Garda Naţională de Mediu au desfăşurat prima ediţie a proiectului de economie circulară “Let’s Be ECO!”.


33 de şcoli din mediul rural, cele mai implicate în activităţi de reutilizare creativă, vor primi calculatoare/laptopuri şi mobilier. Printre câştigători se numără şi Liceul Tehnologic „Matei Basarab” din Mânăstirea, judeţul Călăraşi. În proiect au fost implicate 716 şcoli din toate judeţele din ţară, reprezentând 25% din şcolile din mediul rural din România. Din judeţul Călăraşi au participat 20 de unităţi de învăţământ.

”Suntem foarte bucuroşi că, prin parteneriatul cu Let’s Do It, Romania! putem da noi înşine un exemplu de refolosire a unor echipamente şi, în acelaşi timp, sprijinim şcolile din mediul rural. Ne propunem să continuăm acest tip de acţiuni şi pe viitor, în scopul diminuării risipei prin consumul raţional al resurselor. Societatea nu trebuie doar să protejeze mediul, ci să facă în aşa fel încât să refolosească şi să recicleze cât mai multe dintre obiectele pe care le produce. Într-o societate ideală, noţiunea de deşeu ar trebui să dispară”, a declarat comisarul general al GNM, Bogdan Trif.

Vă recomandăm şi:

Au colectat 11 tone de deşeuri. Copiii din Călăraşi, campionii proiectului EcOprovocarea

Cum poţi să devii campion la reciclare. Votează online pentru un mediu mai curat în Călăraşi!

Primăria Capitalei a încheiat un nou acord pentru reciclarea bateriilor uzate. Oamenii ar vor fi recompensaţi cu electrocasnice

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite