Cum poţi să devii campion la reciclare. Votează online pentru un mediu mai curat în Călăraşi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colectarea selectivă a deşeurilor, parte a proiectului "ECOmunitatea ta"
Colectarea selectivă a deşeurilor, parte a proiectului "ECOmunitatea ta"

Asociaţia pentru dezvoltare durabilă-ViitorPlus are un proiect prin care Călăraşiul poate deveni campion la reciclare. În cest moment, oraşul de pe malul Borcei se află într-o situaţie critică: puţinele containere stradale de colectare selectivă au fost retrase, groapa de gunoi a oraşului a fost închisă, iar preţul serviciilor de salubritate s-a dublat(populaţia plăteşte 6,97 lei de persoană, de la 3,78 lei).


Firmele mici de colectare supravieţuiesc cu deşeurile colectate de oamenii foarte săraci care le caută prin tomberoane sau din activităţile educaţionale desfăşurate de şcoli. Acestea sunt problemele care i-au determinat pe cei de la ViitorPlus să-şi dorească să implementeze în municipiul Călăraşi proiectul "Călăraşi ECOmunitatea ta!".

Sistem nou de colectare

„Scopul proiectului este de a creşte gradul de conştientizare al populaţiei cu privire la importanţa reciclării, dar şi de a introduce un sistem nou de colectare a deşeurilor pentru un grup pilot de minimum 20 de scări de bloc(peste 1.200 de beneficiari), care să devină un model uşor replicabil în tot oraşul. Estimăm că se vor colecta cel puţin 6 tone de hârtie, PET şi aluminiu în primul an, în rândul grupului pilot”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei.

Pentru a putea derula proiectul "Călăraşi ECOmunitatea ta" este nevoie de finanţare, pe care ViitorPlus încearcă să o obţină din programul taraluiandrei.ro. Până pe 8 iulie 2013, este nevoie de ajutorul călărăşenilor pentru a vota proiectul.
 

Citeşte şi: Primăria Capitalei a încheiat un nou acord pentru reciclarea bateriilor uzate. Oamenii ar vor fi recompensaţi cu electrocasnice

Citeşte şi: FOTO Prima staţie inteligentă de colectare a deşeurilor, inaugurată la Buzău

Citeşte şi: Atelier de reciclare artistică pentru copii, în Foişorul de Lemn de pe Bulevardul Castanilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite