Job-uri în perioada vacanţei de vară. Daniela Nica, studentă, angajată la ADR Sud Muntenia: “Este un mediu profesionist în care poţi să te dezvolţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniela Nica, studentă în anul  III la USAMV Bucureşti-Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală-Filiala Călăraşi, se află printre cei cinci tineri care s-au angajat pe perioada verii la Agenţia de Dezvoltare Regională(ADR) Sud Muntenia.

Tânăra este încântată că a fost selectată pentru acest job şi spune că şi-ar dori să urmeze o carieră în acest domeniu. „Mi se pare interesant, îmi place şi sper să devin angajat permanent în viitor. Mi se pare o oportunitate deosebită, este un mediu profesionist în care poţi  să te dezvolţi, este o activitate interesantă pe timpul verii. Mi-am dorit mult un loc de muncă pe perioada vacanţei. Toţi angajaţii de aici sunt persoane calde, abia aştept să încep“, spune studenta. A fost admisă în urma unui interviu, la fel ca şi colegii săi şi va începe să lucreze pe 24 iulie.

Familiarizarea cu programele finanţate de UE

ADR Sud Muntenia a lansat, în urmă cu 8 ani, un program destinat în exclusivitate studenţilor. Prin această iniţiativă, ADR a dorit să ofere avantajul familiarizării studenţilor cu programele finanţate de Uniunea Europeană şi cu un mediu de lucru performant. „Este prima vacanţă pe care mi-o petrec aşa, şi m-am gândit că ar fi plăcut să încerc un domeniu nou. Deocamdată m-am familiarizat cu programul operaţional şi încerc să învăt de la ceilalţi cât mai multe“, a spus Daniela Nica.
Cinci studenţi călărăşeni au încheiat contracte de muncă până la finalizarea vacanţei de vară cu ADR Sud Muntenia, instituţie care a reluat programul destinat exclusiv studenţilor şi care doresc să-şi petreacă vacanţa de vară într-un mod activ, într-un mediu de lucru performant, alături de noi, prin familiarizarea cu programele finanţate de uniunea europeană.

Contracte de muncă full time

În urma procesului de selecţie şi recrutare, cinci studenţi au încheiat contracte de muncă, pe perioadă determinată, până la finalizarea vacanţei de vară. Despre programul destinat exclusiv studenţilor, direcorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Muşat, a spus: „În vara aceasta, porţile Agenţiei noastre se deschid iar pentru studenţii din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. În plus, oferim posibilitatea încheierii unor contracte de muncă full time la terminarea studiilor, iar acest lucru poate constitui un aport la efortul de a păstra în regiune persoane calificate. De fiecare dată când am făcut-o, a fost benefic pentru organizaţia noastră (4 foşti studenţi fiindu-ne azi colegi, unii chiar cu poziţii importante) şi, sperăm, pentru toţi tinerii participanţi!”.

Tinerii vor lucra pe bază de contract individual de muncă, pe durată determinată, urmând a câştiga o experienţă profesională importantă într-una dintre cele mai moderne instituţii din regiunea Sud Muntenia. Aceştia se vor bucura de toate drepturile salariale ale unui angajat al ADR Sud Muntenia.
În plus, că angajarea pe perioada vacanţei de vară oferă tinerilor oportunitatea încheierii unor contracte de muncă pe durată nedeterminată la terminarea studiilor superioare.

Vă recomandăm şi:

Investiţii cu fonduri europene. Peste 140 de proiecte, finanţate cu 400 milioane lei în cadrul POR 2014-2020

Dezbatere. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă extraordinară

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite