Investiţii cu fonduri europene. Peste 140 de proiecte, finanţate cu 400 milioane lei în cadrul POR 2014-2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 140 de proiecte au fost depuse în cadrul POR 2014 - 2020 pentru regiunea Sud Muntenia, programul demarând cu mai multă consistenţă spre jumătatea acestui an. Până în acest moment, în regiunea Sud Muntenia s-au depus proiecte doar în cadrul a trei priorităţi de investiţii.

În total au fost depuse 143 de proiecte la nivelul regiunii noastre, în valoare totală de aproximativ 400 de milioane de lei. Conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională(ADR) Sud Muntenia a prezentat stadiul proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

„În total au fost depuse 143 de proiecte la nivelul regiunii noastre, în valoare totală de aproximativ 400 de milioane de lei, din care valoarea eligibilă a acestora este de peste 370 de milioane de lei. Cererile de finanţare vizează investiţii pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor (Prioritatea de investiţii 2.1 A – Microîntreprinderi: 133 de proiecte depuse), dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural (Prioritatea de investiţii 5.1: 9 proiecte depuse), precum şi pentru modernizarea reţelei de drumuri judeţene (Prioritatea de investiţii 6.1 – un proiect depus)”, a explica Liviu Muşsat, directorul ADR.

Ce linii de finanţare sunt deschise

În prezent, în cadrul programului sunt o serie de linii de finanţare deschise, prin care potenţialii beneficiari pot depune proiecte pentru a obţine fonduri nerambursabile, şi anume: Prioritatea de investiţii 2.1 A, destinată microîntreprinderilor; Prioritatea de investiţii 3.1 A, prin care pot fi realizate proiecte pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale; Prioritatea de investiţii 5.1, ce vizează dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural; Prioritatea de investiţii 5.2, pentru revitalizarea oraşelor; Prioritatea de investiţii 6.1, pentru modernizarea reţelei de drumuri; Prioritatea de investiţii 7.1, prin care pot fi realizate proiecte pentru infrastructura de turism în staţiuni balneare, climatice şi balneoclimatice; Prioritatea de investiţii 8.1 – Obiectivul specific 8.3, ce vizează dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Vă recomandăm şi:

Dezbatere. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă extraordinară

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite