Întâlniri cu actori şi regizori, în programul ultimelor două zile ale festivalului Tenaris CineLatino

0
0

Spectatorii festivalului Tenaris CineLatino vor avea ocazia să îi întâlnească şi să intre în dialog cu regizorii şi actorii unora din filmele din program, la finalul proiecţiilor care au loc, miercuri şi joi, în Călăraşi.

  Primii invitaţi speciali sunt aşteptaţi miercuri, de la ora 21.00, în sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie. Spectatorii vor urmări comedia „Ghinionistul”, răsplătită cu Premiul publicului la premiile GOPO, cele mai prestigioase distincţii din cinematografia românească. Filmul este o cursă plină de imprevizibil, urmărind un tânăr talentat în căutarea succesului. Comedia aduce împreună pe ecran actori cu greutate, nume consacrate ale industriei muzicale, dar şi figuri marcante ale showbiz-ului autohton, pentru a spune povestea unui tânăr artist care dă vina pe ghinion pentru toate relele din viaţa lui.

Regizorul filmului, Iura Luncaşu, va fi prezent la Călăraşi pentru a dialoga cu publicul. Cunoscut în principal pentru producţiile de televiziune pe care le-a regizat, fiind cel care a creat multe dintre serialele de succes ale anilor 2000, Iura Luncaşu trece acum în zona filmelor de lung metraj, despre ale căror provocări va vorbi cu spectatorii la finalul proiecţiei. 

Joi, ziua filmului românesc

Ziua de joi, 5 iulie, aduce o întâlnire cu echipa filmului românesc „Un pas în urma serafimilor”. Proiecţia de la ora 19.00 va fi urmată de un dialog cu regizorul Daniel Sandu şi Ştefan Iancu, actorul care joacă rolul protagonistului din film, rol pentru care a fost răsplătit cu premiul GOPO Tânără speranţă. De menţionat că „Un pas în urma serafimilor” a câştigat în total 8 premii GOPO, inclusiv pentru cel mai bun film al anului 2018, dar şi pentru scenariu, regie şi imagine. Discuţia cu cei doi invitaţi la Tenaris CineLatino se anunţă cu atât mai interesantă cu cât filmul este inspirat din experienţele reale ale regizorului în cei 5 ani în care a urmat şi absolvit cursurile unui seminar teologic ortodox.

Programul Tenaris CineLatino pentru zilele de miercuri şi joi include câte trei proiecţii în fiecare zi, de la documentarul „România neîmblânzită”, primul care a transpus pe marele ecran frumuseţea peisajelor sălbatice ale ţării, până la filmul care a câştigat anul acesta premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin, „O femeie fantastică” (Una mujer fantastica, Chile, 2017). Intrarea la toate proiecţiile este gratuită, în limita locurilor din sala „Barbu Ştirbei”. Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a 7-a ediţie şi are loc în Călăraşi în peroada 3-5 iulie.

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite