Inspectoratul Şcolar a publicat rezultatele concursului pentru directori. 11 candidaţi au picat proba scrisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 107 cadre didactice care au participat la examenul pentru ocuparea funcţiei de director/director adjunct dinunităţile de învăţământ preuniversitar doar 89 au fost admise.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, 11 candidaţi au fost respinşi, 2 s-au retras, alţi 2 nu s-au prezentat la proba scrisă, iar 3 persoane sunt încă în curs de evaluare.

Proba a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competenţelor manageriale ale candidaţilor şi a constat în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă cu itemi elaboraţi de Ministerul Educaţiei. Interviul şi evaluarea CV-ului vor avea loc în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie., iar afişarea rezultatelor  este programată în data de 18 noiembrie.

Urmează interviul în faţa comisiei

După evaluarea competenţelor manageriale, în perioada următoare, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului, respectiv un interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenţie, calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi "admişi" candidaţii care au realizat cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Candidaţi la nivelul ţării

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul candidaţilor înscrişi pe posturile vacante de director a fost de 6.664, din care au fost admişi pentru concurs 6.502, iar respinşi au fost 162. De asemenea, procentual, 59 la sută din candidaţii pentru funcţia de director urmăresc un post în mediul urban.

În ceea ce priveşte numărul profesorilor înscrişi în concurs pentru un post de director adjunct, numărul total a fost de 2.312, din care 2.257 au fost admişi să susţină proba scrisă. Statisticile Ministerului mai arată că 81 la sută din profesorii înscrişi pentru funcţia de director adjunct vizează un post în mediul ruban.

Calendar

17 octombrie – 17 noiembrie – Interviul şi evaluarea CV–ului;

18 noiembrie – Afişarea rezultatelor concursului;

21–23 noiembrie – Depunerea contestaţiilor;

24 noiembrie – 9 decembrie 2016 – Afişarea rezultatelor finale;

16 decembrie  2016 – Validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor

finale şi transmiterea acestora la minister.

Vă recomandăm şi:

Concursul directorilor de şcoli. Mentalitate de candidat: „Nu sunt alegeri în decembrie? Nu se schimbă Guvernul? Şi ministrul Educaţiei?“

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat rezultatele concursului pentru directori. 97 de candidaţi au picat proba scrisă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite