INHGA: Creşte debitul Dunării. Valorea se situează sub media lunii octombrie

0
0
Debitul Dunării, în creştere la intrarea în ţară FOTO Adevărul
Debitul Dunării, în creştere la intrarea în ţară FOTO Adevărul

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în următoarele zile, până la valoarea de 2.900 metri cubi/secundă (mc/s), însă rămâne sub media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s), conform prognozei realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar în primele două zile ale intervalului de prognoză, în jurul valorii de 2.300 mc/s, apoi în creştere până la sfârşitul intervalului până la valoarea de 2.900 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii octombrie (3.850 mc/s). 

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului de prognoză în creştere uşoară pe sectorul Gruia - Calafat şi relativ staţionare pe sectorul Bechet - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în creştere pe sectorul Gruia - Brăila şi relativ staţionare pe sectorul Galaţi - Tulcea", arată prognoza debitelor şi nivelurilor pentru intervalul 9 - 16 octombrie 2021, emisă de INHGA.

Pe râurile din ţară, prognoza de specialitate arată că debitele medii zilnice vor fi în prima zi a intervalului de prognoză (10 octombrie), în general staţionare, exceptând râurile din sud-vestul ţării, care vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării. În restul intervalului, respectiv până pe 16 octombrie, debitele vor fi relativ staţionare.

"Sunt posibile creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte din nordul şi centrul ţării, datorită precipitaţiilor prognozate", avertizează hidrologii.

Vă mai recomandăm şi:

Medic, despre pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva: Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia

Mai mulţi specialişti vorbesc despre posibilitatea unei mutaţii - varianta românească. Expert: „Ar fi un coşmar”

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite