Inundaţii devastatoare pe coasta Mării Negre din Turcia. Mai multe râuri au ieşit din matcă şi au luat cu ele tot ce le-a stat în cale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE / Baris Oral (arhiva)
FOTO: EPA-EFE / Baris Oral (arhiva)

Autorităţile de la Ankara au declarat stare de dezastru în provinciile aflate la Marea Neagră care au fost devastate de inundaţii, la aproape o săptămână după intemperiile care au provocat cel puţin şase morţi, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate,  cel mai afectat este oraşul Artvin unde s-a produs o viitură pe râul Kapisre din cauza ploilor torenţiale, fiind inundate locuinţe, sedii de firme şi magazine. 

Oraşul cu o istorie veche are în jur de 50.000 de locuitori şi se află la 30 de kilometri de zona litorală a Mării Negre.

În acest timp, la cealaltă extremitate a ţării, în sud-est, a fost doborât recordul de temperatură al ţării. În oraşul Cizre, de la graniţa cu Siria, s-au înregistrat marţi 49,1 grade, potrivit datelor direcţiei generale de meteorologie, preluate de Digi24

Este cea mai mare valoare măsurată vreodată în Turcia, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăţi de respiraţie locuitorilor.

În ultimele zile, s-au stabilit recorduri istorice nu doar în Turcia, dar şi în nordul Japoniei şi în Irlanda de Nord. Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie The Washington Post. Ele sunt cauza caniculei şi contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord şi din Siberia.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri