Început de an în siguranţă. Poliţiştii, alături de elevi la deschiderea şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii, alături de elevi FOTO IPJ Călăraşi
Poliţiştii, alături de elevi FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni au acţionat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru ca noul an şcolar să înceapă în siguranţă.

 Luni, 10 septembrie, poliţiştii au acţionat în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. Pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele la care copiii vin şi pleacă de la unităţile de învăţământ Totodată, sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative. 

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri