Începe festivalul Tenaris CineLatino. Trei zile de film, muzică şi dans la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Tenaris CineLatino revine la Călăraşi pentru al treilea an consecutiv şi propune între 18 şi 20 iulie seri de neuitat cu proiecţii gratuite, care includ un film realizat chiar în Călăraşi, întâlniri cu oameni din lumea cinematografiei, dar şi un spectacol de muzică şi dans din America Latină.


 
Proiecţiile vor avea loc în sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi. Vineri, 18 iulie, la ora 19.00, festivalul se va deschide cu un spectacol flamenco. Muzica live şi energia dansului latino se întâlnesc în show-ul „Flamenco Fusion”, al artiştilor argentinieni Amy & Lucas Molina, care transpune spiritul latino-american în mişcări de dans pline de rafinament şi muzicalitate.

Momentul va fi urmat de proiecţia peliculei„Sunt o babă comunistă” a cărei poveste este strâns legată de Călăraşi şi care a fost filmat, în mare parte, chiar pe malul Borcei. Regizorul filmului, Stere Gulea, va fi prezent la proiecţie şi va răspunde întrebărilor publicului. În programul CineLatino mai sunt incluse producţii precum comedia românească „Love Building”, în care 14 cupluri aflate în impas încearcă să îşi redescopere dragostea cu ajutorul unor terapeuţi care au la rândul lor probleme, dar şi „Rocker”, despre sacrificiile pe care un tată este capabil să le facă pentru fiul său.

"Ploaie de vacanţă"

Dintre filmele latino-americane din program se remarcă „Ploaie de vacanţă” (titlu original: „Tanta Agua”) - o peliculă despre acel moment în viaţă în care iubirea dintre părinţi şi copii încetează să mai fie simplă şi devine complexă şi pradă neînţelegerilor.  Spectatorii din Călăraşi vor avea ocazia să descopere şi producţia cinematografică răsplătită cu marele premiul al festivalului San Sebastian: „Freză nasoală” (titlu original: „Pelo Malo”), un film în care comicul şi tragicul se împletesc în povestea unui băiat care îşi doreşte mai mult decât orice ca mama lui să îl iubească cu adevărat.

Vă recomandăm şi:
 VIDEO Un documentar despre Eugen Doga a ieşit învingător la un festival internaţional de film

TIFF, cel mai mare festival de film din România, costă 150.000 de euro pe zi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite