Incendiu devastator. 20 de pompieri luptă cu flăcările de 16 ore la Căscioarele, focul a mistuit un depozit de furaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul s-a extins cu repeziciune FOTO ISU Călăraşi
Focul s-a extins cu repeziciune FOTO ISU Călăraşi

Intervenţie dificilă pentru pompierii călărăşeni. De mai bine de 16  ore, 20 de militari din Olteniţa, Budeşti, Chiselet şi Lehliu se chinuie să stingă flăcările uriaşe care au cuprins un depozit de plante furajere. La faţa locului au fost aduse patru autospeciale de capacitate mărită.

De asemenea, societatea cu profil agricol care deţine depozitul de furaje în localitatea Căscioarele foloseşte mai multe utilaje agricole şi cisterne cu apă pentru a sprijini operaţiunile de lichidare a arderii. Alarma s-a dat luni, 25 septembrie, la ora 18.0. Patru echipaje specializate de stingere din cadrul subunităţilor Olteniţa, Budeşti, Chiselet şi Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Căscioarele pentru stingerea unui incendiu de plante furajere, care se manifesta violent într-un depozit de plante furajere, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale cu profil agrico.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu patru  autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului încă de ieri de la ora 18.00, iar opreaţiunile continuă şi la această oră. Sunt afectaţi de incendiu aproximativ 3500 de baloţi mari de lucernă (aproximativ 750 kg de plante furajere în fiecare balot), valoarea pagubelor urmând să fie estimată după lichidarea arderii.

“Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari au intervenit eficient, au luat toate măsurile necesare pentru ca arderea să nu se dezvolte la vecinătăţi şi se lucrează mai departe până la stingerea incedniului”, a explicat plt.adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite