Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul comercial a fost cuprins de flăcări duminică dimineaţă FOTO ISU Călăraşi
Centrul comercial a fost cuprins de flăcări duminică dimineaţă FOTO ISU Călăraşi

Trei autospeciale de stingere şi zeci de pompieri au intervenit duminică dimineaţă pentru astinge flăcările care cuprinseseră bazarul de la Orizont. Din primele cercetări, focul la centrul comercial a fost pus se pare intenţionat.

"Conform primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea. Trei echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitat să acţioneze pe strada Dumbravei, lângă Bazarul Big Belşugului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe spaţii comerciale, proprietăţi private”, a precizat plt.adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

calarasi bazar

Când au ajuns pompierii,r se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens pe o suprafaţă de aproximativ 60 – 70 de metri pătraţi, la două standuri exterioare(barăci) ale complexului comercial, existând risc de extindere la celelalte spaţii comerciale şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

calarasi bazar

Bunuri de 400.000 lei, salvate         

Focul a distrus materiale textile şi plastice din două standuri comerciale (barăci exterioare), materiale textile şi plastice de la alte trei societăţi comerciale şi s-au deteriorat ferestrele din aluminiu de la faţada complexului de pe strada Belşugului, precum şi mai multe bunuri din interiorul complexului. Din cauza temperaturii foarte ridicate şi a fumului gros degajat de ardere, valoarea pagubelor a fost estimată la 50.000 de lei. Militarii au reuşit să salveze bunuri în valoare de 400.000 de lei. La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, fără a interveni însă.
 

Vă recomandăm şi:

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Foc în localitatea Ileana, din judeţul Călăraşi. Un incendiu violent a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

S-a făcut scrum. Incendiu devastator din cauza unui coş de fum deteriorat

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite