Furtună violentă. Bărăganul a fost lovit de vijelie şi ploi torenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O furtună violentă a lovit Bărăganul, miercuri seară, vijelia măturând tot ce-a întâlnit în cale. Meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea până joi la ora 23.00, anunţând în continuare producerea de fenomene extreme.

La Călăraşi, în jurul orei 20.00, cerul s-a rupt. O ploaie torenţială, însoţită de fulgere şi tunete puternice a cuprins toată zona. Vântul nervos a rupt crengi din copaci şi a pus la pământ aproape tot ce au cultivat gospodarii în grădini. Din fericire, în judeţ nu au fost înregistrate evenimente deosebite. "Au fost câteva intervenţii pentru evacuarea apei din curţile oamenilor la Budeşti şi în municipiul Călăraşi, însă nu au fost semnalate probleme serioase", a precizat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

S-a prelungit codul galben

Prea curând nu scăpăm de vremea rea. "Începând din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi şi până la ora 23 a zilei de joi, 13 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei. În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi şi la începutul nopţii. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 50 l/mp", a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie când a prelungit codul galben de vreme rea.

Citeşte şi:  VIDEO Vasluiul a pierdut lupta cu apele: o furtună a inundat străzile din oraş şi a rupt mai mulţi copaci

Citeşte şi: Cod portocaliu de furtună la Tulcea: grindină de mari dimensiuni în vestul judeţului

Citeşte şi: UPDATE Avertizări meteo. Mai multe judeţe se află sub cod galben şi portocaliu de furtuni şi grindină

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite