FOTO Preşedintele PPE, Joseph Daul, la ferma de la Vâlcelele: "I-am spus domnului Iohannis, duminică va fi preşedinte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai moderne ferme de vaci din judeţul Călăraşi va fi vizitată, marţi, de preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, însoţit de candidatul la preşedinţie Klaus Iohannis. Vizita nu este deloc întâmplătoare. Ferma aparţine deputatului Vasile Iliuţă(PDL), unul dintre cei mai înstăriţi politicieni din Bărăgan.

UPDATE. În jurul orei 15.00, preşedintele grupului parlamentar al PPE din cadrul Parlamentului European a discutat cu fermierii din din judeţul Călăraşi şi a spus că se află aici pentru a-i acorda sprijinul său lui Klaus Iohannis.


Daul a transmis un mesaj direct către candidatul socialist la Preşedinţie: „Indiferent ce a spus sau spune domnul Ponta, eu am trei lucruri de la care nu fac rabat: statul de drept, justiţia şi lupta împotriva corupţiei. Dacă sunt îndeplinite aceste trei lucruri veţi avea şi investiţii străine şi, automat, locuri de muncă. Pentru aceste lucruri am venit aici, să le apăr, şi să susţin candidatura lui Klaus Iohannis, un om care crede în valorile pe care PPE le apără.

image
image

Aflat în mijlocul fermierilor, preşedintele PPE a mai adăugat: „I-am spus domnului Iohannis, duminică va fi preşedintele României. Eu nu-l pot vota, dar o puteţi face dumneavoastră, ca domnul Klaus Iohannis să fie preşedinte.

Fonduri europene în valoare de 2,8 milioane de euro

La întâlnirea cu Daul vor participa şi fermieri din zonă care vor prezenta problemele cu care se confruntă. Ferma din satul Floroaica, din comuna Vâlcelele, este una de top. Accesând mai multe fonduri europene destinate domeniului agricol şi zootehniei, Vasile Iuliţă, fermier de frunte al Călăraşiului, a reuşit să pună pe picioare o fermă ultramodernă de vaci, dar şi un siloz, achiziţionând mai multe utilaje agricole.

image

După ce a mers în Franţa, Olanda şi Italia, fermierul a făcut demersurile necesare pentru accesarea unui program european cu fonduri nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de euro. În 2010 a început la Vâlcelele construirea uneia dintre cele mai moderne ferme zootehnice din judeţ care, a fost populată iniţial cu 500 de vaci din rasa Holstein. În prezent, aici sunt crescute 1.000 de capete care dau zilnic 10.000 de litri de lapte.
 

Vă recomandăm şi:

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis, interviu din curtea Primăriei Sibiu: Prim-ministrul a rămas ca fraierul cu banii în buzunar

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite