FOTO Dezastru. Pediatria, bomba cu ceas din Spitalul Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi e o bombă cu ceas: pereţi scorojiţi, nevăruiţi de zeci de ani, faianţă care stă să cadă, mucegai şi grupuri sanitare insalubre. Dacă, Doamne fereşte!, ajungi cu copilul aici, rişti să pleci cu el mai bolnav decât a venit.



“Tragic, dar adevărat!! Să vină autorităţile locale să-si interneze copiii acolo!! Ruşine!!”, Vai, lume! Aşa este peste tot în România. Infirmierele şterg frigiderele cu cârpe pe care le folosesc prima dată în băi”, “Mucegai în salon la pediatrie! Vai de capul nostrum, ne internăm cu ceva şi ieşim cu alceva!”, Şi dacă te plângi, medicul te invită să mergi în spitalele private! Eu am păţit-o... de aceea am stat doar o noapte, apoi am plecat. După ce că spitalul asta numai spital nu e... unde mai pui că te mai loveşti şi de unii medici, care numai medici pediatri nu se pot numi. Eu am fost şi sunt total dezamăgită de tot ce este acolo!”, spun la unison câţiva părinţi care au trecut prin aventura unei internări cu copiii la Secţia de Pediatrie.

image

Faptul că aici nu s-au mai făcut renovări de zeci de ani nu mai e un secret pentru nimeni: de la autorităţile locale şi până la conducerea unităţii medicale, toată lumea ridică neputincioasă din umeri. În luna iulie 2014, managerul Spitalului, dr. Elena Dinu, venea cu o veste bună privind renovarea Secţiei de Pediatrie. “Fundaţia Scherezade s-a oferit să reabiliteze secţia. Urmează să discute şi să aprobe suma pe care o vor avea disponibilă pentru reabilitare”, spunea Elena Dinu.

image

Fundaţia Scherezade s-a implicat în mai multe campanii umanitare, de la ajutorarea copiilor şi până la renovarea unor secţii din unităţi medicale româneşti. Deocamdată însă nu  fost demarată nicio lucrare de modernizare.

Cearceafuri aduse de acasă

Problemele de la secţia de pediatrie nu sunt de ieri, de azi. Chiar şi personalul medical încearcă să facă eforturi disperate pentru a-şi putea continua activitatea. Una dintre asistentele din secţie,cu o vehime de 20 de ani în Spitalul din Călăraşi, spune că de multe ori aduc de acasă pături sau pilote, cearceafuri pentru copii. “E dezastru, dar astea sunt condiţiile. Luptăm să ne menţinem pe linia de plutire. Ţi-e milă de copii când vezi că e frig şi nu ai cu ce să-i înveleşti”, povesteşte femeia.

Controale fără efect

În 2013, Consiliul Judeţean Călăraşi luase în discuţie situaţia Secţiei de Pediatrie, după ce consilierul judeţean la acea dată, Nicolae Dragu s-a arătat indignat de felul cum arată saloanele.

,,Secţia de pediatrie este în mare impas. Acolo e o mare nenorocire. Îi invit pe domnii vicepreşedinţi să meargă şi să vadă dezastrul de acolo. Pereţii saloanelor sunt plini de mucegai, gândacii colcăie peste tot, iar mamele şi copiii internaţi stau înghesuiţi în nişte paturi incomode. Eu propun acum, când se votează bugetul judeţului, să alocăm banii necesari pentru lucrări de igienizare. Ştiu, modernizarea acestei secţii este o chestiune de durată, dar sunt strict necesare lucrările de igienizare”, spunea Nicolae Dragu.

image
image

Preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu a anunţat atunci că va iniţia un control la spital. Rezultatele au fost de-a dreptul halucinante: în mai multe secţii, nu numai la Pediatrie, inspectorii sanitari au găsit mucegai, alimente expirate şi grupuri sanitare într-o starea deplorabilă.
Nici la spitalul Municipal Olteniţa, lucrurile nu erau în ordine. Inspectorii au decoperit urme de mucegai şi tencuială parţial căzută, aparatură şi mobilier vechi şi deteriorat.
 

Vă recomandăm şi:

Cel mai mare spital a ieşit din criză. Avem 74 de medici specialişti

Acuzaţii de malpraxis. O gravidă, plimbată de la un doctor la altul pentru a naşte, a adus pe lume un prunc mort

Gravida care a stat cinci zile cu copilul mort în burtă a născut. Ea a fost transferată, ieri, din Călăraşi la maternitatea Polizu

FOTO Dezastru! Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, înglodat în datorii şi fără medicamente

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri