FOTO Apartamentele groazei. Gina Popescu a murit strivită de pereţii pulverizaţi când blocul a sărit în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apartamentele groazei - aşa pot fi numite locuinţele situate în blocul A 38 din centrul oraşului, zguduite de explozia devastatoare din seara de Crăciun. Puternica explozie a pulverizat, practic, pereţii şi nu i-a mai dat nicio şansă Ginei Popescu, expert la ADR Sud Muntenia, femeia care şi-a pierdut viaţa în cumplitul accident.

Anchetatorii spun că în apartamentul nr. 2 de la etajul I în care locuia singur Victor Avădanei, pensionar, fost pilot, în vârstă de 61 de ani, a avut loc o acumulare uriaşă de gaze a cărei cauză este încă cercetată. În momentul exploziei, apartamentul de pe acelaşi palier în care locuia familia Popescu a fost grav avariat. "Gina se afla în dormitor în clipa fatidică, iar soţul său în sufragerie. Ea a fost lovită de bucăţi mari de beton cu BCA, desprinse din perete, unele şi de 30 de kilograme. Impactul a fost deosebit de violent. Poate dacă nu era acolo, ar fi scăpat cu viaţă. Soţul său a avut mare noroc, s-a ales doar cu câteva răni minore", povesteşte o rudă de-a familiei. Şi Victor Avădanei, vecinul de palier, a supravieţuit, însă starea sa de sănătate este critică. Pensionarul este internat la Spitalul de Arşi din Capitală şi se află în comă indusă. În deflagraţie, o persoană a murit şi alte şase au fost rănite.

Raportul Guvernului

Premierul Victor Ponta a prezentat vineri la Palatul Victoria primele concluzii oficiale ale anchetei privind explozia produsă în seara de Crăciun într-un bloc din Călăraşi, în urma căreia o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite. Ulterior, Guvernul a făcut public întregul raport al tragediei. Ancheta va continua, a precizat Ponta.

În raport se arată că explozia din Călăraşi s-a produs la etajul 1, scara 2 a blocului (construcţie cu 4 etaje, 5 scări, cu câte două apartamente pe nivel), evaluările preliminare evidenţiind faptul că incidentul s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

Au fost afectate 14 apartamente, cele mai grav afectate fiind apartamentele de la primul etaj. Dintre acestea, trei apartamente au fost afectate grav şi nu se poate locui în ele, proprietarii optând să locuiască la rude. În apartamentul unde s-a produs explozia au fost umflate (îndoite) planşeele dintre parter şi etajul 1, respectiv dintre etajele 1 şi 2.
 
Mai mult, o persoană a decedat, una este grav rănită, internată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, iar alte cinci persoane sunt rănite uşor, nefiind spitalizate. Pentru evitarea altor evenimente nedorite, toate cele cinci scări ale blocului au fost debranşate de la apă, gaze şi energie electrică.
 
A fost constituită o celulă de criză
 
Ca urmare a acestei situaţii, a fost constituit o celulă de criză, din care au făcut parte secretarul de stat Ilie Botoş, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), prefectul judeţului Călăraşi, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului Călăraşi, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, prim-adjunctul Inspectorului şef al ISU Călăraşi, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, reprezentanţi ai Enel şi Distrigaz, precum şi alţi specialişti din cadrul autorităţilor locale.

Vă recomandăm şi:

FOTO Scurgeri de gaze pe alte două scări ale blocului explodat

UPDATE FOTO Ce dezastru a lăsat în urmă explozia devastatoare. Vicepremierul Oprea a evaluat situaţia la faţa locului

UPDATE Explozie violentă la un bloc din zona Volna. O persoană a murit şi alte cinci sunt rănite

Vinovaţii vor fi traşi la răspundere. Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul exploziei din blocul de la Volna

Mesaj emoţionant în amintirea Ginei Popescu, femeia care a fost ucisă pe loc de explozia de la Volna

Vicepremierul Gabriel Oprea: „Blocul afectat de explozie e sigur, nu cade“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite