Fonduri nerambursabile de 3 miliarde lei, solicitate prin POR 2014-2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea ADR Sud Muntenia FOTO Adevărul
Conducerea ADR Sud Muntenia FOTO Adevărul

La peste 3 miliarde de lei se ridică valoarea fondurilor nerambursabile solicitate de regiunea Sud Muntenia din POR 2014 – 2020, ceea ce înseamnă aproximativ 70% din alocarea regională pentru perioada 2014 – 2020.

 „Anul 2017, pentru implementarea Programului Operaţional Regional, nu a început în condiţiile cele mai optimiste, având în vedere faptul că nu demarase încă procesul de lansare a liniilor de finanţare în cadrul programului pentru perioada 2014 – 2020. Acum însă, la sfârşitul anului, putem spune că lucrurile au intrat pe un făgaş de normalitate. 

La nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, unde avem o alocare de aproximativ 4,4 miliarde de lei, avem depuse în cadrul POR proiecte a căror valoare nerambursabilă solicitată de aplicanţi depăşeşte suma de 3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 70% din alocarea regională pentru perioada 2014 – 2020. Până în prezent avem depus la nivelul regiunii noastre un număr de 811 aplicaţii, dintre care s-au semnat contractele de finanţare pentru 111 proiecte, prin care beneficiarii solicită fonduri nerambursabile în valoare de peste 609 milioane de lei”, a explicat Liviu Mu;at, director ADR Sud Muntenia. 

Din numărul total de proiecte depuse, cele mai multe (650 de proiecte) sunt pe Axa prioritară 2, cea destinată mediului privat (microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii), unde solicitarea este foarte mare. Astfel, microîntreprinderile din Sud Muntenia au depus în total 460 de aplicaţii în cadrul Priorităţii de investiţii 2.1, ceea ce reprezintă o solicitare de peste 160% din fondurile alocate exclusiv liniei de finanţare destinate lor, şi sperăm să finanţăm cât mai multe dintre ele. De asemenea, întreprinderile mici şi mijlocii şi-au manifestat un interes semnificativ în accesarea de fonduri în cadrul POR, prin Prioritatea de investiţii 2.2, unde au fost depuse 190 de proiecte, prin care sunt solicitate fonduri de peste 600 de milioane de lei, cererea fiind astfel de aproape 5 ori mai mare faţă de valoarea alocării regionale pentru această linie de finanţare.

Vă recomandăm şi:

Investiţii cu fonduri europene. Peste 140 de proiecte, finanţate cu 400 milioane lei în cadrul POR 2014-2020

Dezbatere. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă extraordinară

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite