Dr.Paul Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie, propus pentru titlul de cetăţean de onoare al Călăraşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr.Paul Gaşpar, unul dintre cwei mai buni chirurgi din Călăraşi FOTO Facebook/CJC
Dr.Paul Gaşpar, unul dintre cwei mai buni chirurgi din Călăraşi FOTO Facebook/CJC

Dr. Paul Gheorghe Gaşpar, şeful secţiei Chirurgie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, a fost propus pentru a deveni cetăţean de onoare al oraşului de pe malul Borcei, unde profesează de 25 de ani.

Consilierii locali vor dezbate în şedinţa din 30 august proiectul de hotărâre privind atribuirea titlului de cetăţean de onoare unuia dintre cei mai buni medici din Călăraşi.

Cu peste 10.000 de operaţii la activ şi cu diverse stagii de pregătire în ţară, dar şi în străinătate, Paul Gheorghe Gaşpar activează din 1996 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Originar din Suceava, medicul a ales Bărăganul şi s-a ataşat şi de oameni, dar şi de locuri. Într-un interviu spunea că a ales medicina pentru că este o meserie nobilă şi a depus toate eforturile pentru a fi cel mai bun.

 A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti în 1989, iar rezidenţiatul  în chirurgie generală l-a efectuat la Spitalul Sf. Ioan din Capitală. A urmat apoi cursuri intensive de chirurgie laparoscopică, de tehnici avansate în acest domeniu. Are o supraspecializare în chirurgie oncologică la Insitutul Oncologic din Bucureşti, iar la spitalul „Ichilov“ Tel-Aviv din Israel a stat trei luni pentru a urma un program de training de chirurgie laparoscopică, sub îndrumarea dr. Amir Szold, şef departament chirurgie laparoscopică avansată.

A absolvit un curs de management spitalicesc, dar şi unul de ecografie abdominală. Dr. Paul Gheorghe Gaşpar este membru al Societăţii Române de Chirurgie, membru al Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică, iar referinţe despre acesta pot fi găsite şi „Enciclopedia personalităţilor din România“-ediţia 2008.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Unde vine toamna. În ce zone se anunţă furtuni puternice şi frig

Persoanele care au purtat mască, excluse din categoria contacţilor direcţi. Cine are prioritate la testare

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite