Distrugere controlată de muniţie la Jegălia. Bubuitura s-a auzit pe o rază de 30 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detonări controlate au loc frecvent în judeţul Călăraşi FOTO Arhivă
Detonări controlate au loc frecvent în judeţul Călăraşi FOTO Arhivă

O bubuitură puternică a pus pe jar călărăşenii joi, în jurul orei 14.00, dar şi pe locuitorii satelor din împrejurimi. Speriaţi că s-ar fi putut întâmpla o nenorocire, oamenii au luat cu asalt autorităţile. Din fericire, conform ISU Călăraşi, a fost vorba despre o distrugere controlată în poligonul din comuna Jegălia.


Unda de şoc a fost resimţită pe o rază de aproximativ 30 de kilometri. „ Zgomotul puternic a venit de la poligonul din Jegălia, unde a avut loc o distrugere controlată de muniţie. Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Acolo se testează muniţie şi se fac detonări controlate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

De obicei, la astfel de operaţiuni, specialiştii pirotehnişti folosesc pentru distrugerea proiectilelor ori a grenadelor rămase neexplodate şi descoperite pe raza judeţului Călăraşi, zeci de kilograme de trinitrotoluen(TNT). Surse din rândul ISU spun în glumă că probabil, joi, specialiştii au pus mai mult explozibil decât trebuia, de aici bubuitura care a pus pe jar jumătate de judeţ.
 

Vă recomandăm şi:

Muniţie neexplodată, descoperită în grădină, la Perişoru. Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti

Proiectile neexplodate, la fier vechi. Muniţia a fost ridicată de pirotehnişti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite