Desert de Halloween, din bucătăria armenească. Reţetă delicioasă de dovleac în sirop de apă de flori
0
Este sărac în grăsimi, are puţine calorii şi un conţinut bogat de vitamine. Dolveacul, cel mai popular aliment al toamnei târzii, vedeta sărbătorii de Halloween, aduce numai beneficii organismului, fiind un adevărat remediu naturist.
Un desert delicios de aromat din bucătăria armenească, ce are în centrul atenţiei dovleacul, este preparat în fiecare toamnă de Gela Dumitrache, o gospodină din Bărăgan, pasionată de arta culinară. Toate reţetele preparatelor pot fi descoperite pe blogul cufarulcubucurii.worrdpress.com.
Dovleacul, spun specialiştii, este o sursă importantă de vitamina C, nutrientul necesar sistemului imunita, de aceea este foarte important să-l include în alimentaţie. Nutriţioniştii spun că o porţie de dovleac gătit asigură aproximativ 20% din cele 60 de mg de vitamina C necesare zilnic pentru o imunitate de fier.

Ingrediente:
2 kg dovleac de plăcintă curăţat;
625 grame zahăr;
4-5 cuişoare;
60 gr. nuci sau migdale măcinate
apă de flori, o lingură

Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul de coajă şi se taie în bucati de cca. 3-4 cm lăţime după care se spală. Apoi cubuleţele de dovleac se pun într-o oală şi se presară zahărul peste ele.

Se lasă peste noapte să lase suc. A doua zi ar trebui ca sucul să acopere bucăţile de dovleac. Se pune oala la foc mic şi se fierbe până când bucăţile de dovleac devin semi-transparente. Se scot, şi siropul rămas se fierbe până se leagă. Cu puţin inainte de final se pun cuişoarele şi apa de flori. După ce s-a răcit siropul se toarnă peste bucăţile de dovleac. Servim cu nucă macinată sau migdale deasupra. Poftă bună!
Vă recomandăm şi:
Desert în 15 minute. Cum faci plăcintă cu dovleac, un dulce gustos şi sănătos