Deschiderea noului an şcolar scoate poliţiştii în stradă. Măsuri speciale pentru protejarea elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile vor fi luate la bani mărunţi
Şcolile vor fi luate la bani mărunţi

Deschiderea noului an şcolar pe 17 septembrie pune  în gardă poliţiştii. Șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă le-a cerut subalternilor să ia măsurile necesare pentru a preveni incidentele în cadrul şcolilor. Concret, s-a dispus ca patrulele de poliție să fie prezente în unităţilor de învăţământ. De asemenea, la fiecare școală vor fi afișate datele de contact ale polițistului de proximitate, pentru o mai

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, şeful Poliţiei Române a cerut supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor. „Întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri”, a anunţat Poliţia Română. Nu vor scăpa de controale nici magazinele care funcţionează în apropierea şcolilor, luându-se astfel măsuri de prevenire în ceea ce priveşte comercializarea tutunului şi alcoolului.

Atenţie sporită în mediul rural

Un accent deosebit se va pune pe şcolile de la sate. Poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenți în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele aglomerate. De asemenea, vor fi activate patrulele şcolare de circulaţie. Acestea vor funcționa pe baza regulamentelor proprii. Pentru siguranța elevilor, vor fi identificaţi toţi deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar. Aceștia vor fi instruiți cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei. Chiar dacă în cursul anului școlar trecut a scăzut numărul infracțiunilor sesizate cu 1,56% și cel al elevilor autori de infracțiuni, cu 16%, Poliţia continuă să ia măsuri de prevenire. De asemenea, s-a înregistrat o scădere cu 26,8% a numărului infracțiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor şcolare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite