Daruri pentru 55 de copii sărmani fără ghetuţe, de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor primi daruri pe 6 decembrie FOTO Adevărul
Copiii vor primi daruri pe 6 decembrie FOTO Adevărul

Angajaţii Consiliului Judeţean Călăraşi "împrumută" pentru o zi sacul plin al lui Moş Nicolae pentru copiii nevoiaşi, dar cu rezultate bune la învăţătură. Acţiunea umanitară, aflată în cel de-al treilea an de organizare, repŕezintă cel mai frumos dar oferit micuţilor care nu au nici măcar ghetuţe pentru cadouri.

Banii pentru cumpărarea hainelor sunt donaţi de angajaţii instituţiei, urmând ca pe 6 decembrie copiii să-şi primească darurile. Un număr de 55 de copii cu situaţie materială modestă, din judeţul Călăraşi,  vor beneficia de cadouri. Pachetele vor conţine haine, încălţăminte, rechizite, dar şi surprize dulci.

Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi le oferă în aceeaşi zi vizionarea gratuită a unui film de animaţie 3D. Evenimentul are loc pe 6 decembrie în foaierul Consilului Judeţean Călăraşi, începând cu ora 10.00.

Copiii îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Nicolae în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Tradiţia darurilor primite de la Moş Nicolae are origini vechi - din vremea unui personaj legendar, care a existat cu adevărat.

Tradiţia de a face daruri în această zi îşi are originea în povestea de viaţă a episcopului din Myra-Lichia (pe meleagurile Turciei de astăzi).

Lui Nicolae de Myra îi sunt atribuite numeroase fapte bune, dar şi miracole, numele său traducându-se prin „biruitor de popor“. Provenind dintr-o familie înstărită, la moartea părinţilor săi şi-a dăruit întreaga avuţie celor nevoiaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Descoperire uimitoare în munţi, lângă Sarmizegetusa Regia. Ce au lăsat în urmă romanii din anii războaielor cu dacii

Sute de turişti se pregătesc să celebreze ziua Sfinxului din Bucegi. „Ora magică“ la care se formează piramida de lumină VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite