Cozi uriaşe şi la benzinăriile din Călăraşi. Şofer: „Ştiam de alaltăieri că va fi jale“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au luat cu asalt benzinăriile, de frica exploziei preţurilor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Românii au luat cu asalt benzinăriile, de frica exploziei preţurilor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape toate benzinăriile din Capitală şi din mai multe oraşe au fost luate cu asalt miercuri seară, 9 martie, traficul fiind îngreunat în multe zone din cauza numărului mare de maşini care aşteptau pentru a alimenta la pompe, după ce au apărut zvonuri privind creşterea preţurilor. Şi călărăşenii s-au înghesuit la pompe.

Oamenii s-au înghesuit la pompe, speriaţi că nu vor mai putea să-şi alimenteze maşinile dacă preţurile explodează.

La mai multe staţii de alimentare din Călăraşi a fost aglomeraţie, de frica scumpirii carburanţilor. 

Unul dintre şoferi a povestit că auzise în urmă cu două zile că preţul va ajunge la 10 lei. "Ştiam de alaltăieri. Cineva care locuieşte în Bucureşti mi-a spus: <Uite, azi, avem 7,5 lei benzina, joi va fi 10 lei. Se va scumpi peste noapte, va fi jale!> Aşa că m-am gândit să mai fac un plin la un preţ rezonabil", a povestit unul dintre şoferi.

Isteria naţională a pornit de la o postare alarmistă pe reţelele sociale care a generat reacţii în lanţ. Românii din marile oraşe au luat cu asalt benzinăriile, cu bidoane şi canistre la ei. Oamenii s-au îngrijorat că urmează noi scumpiri la pompă, în contextul războiului din Ucraina. 

Ca să calmeze situaţia, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis miercuri, 9 martie, că ”nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi".

La scurt timp, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. 

”Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus el. Ministrul a dat asigurări că benzina nu va ajunge să coste 10-11 lei, aşa cum s-a vehiculat pe internet.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Ucraina, a 15-a zi de război. Negocieri de pace în Antalya, în timp ce Pentagonul respinge livrarea de MiG-uri poloneze Kievului, iar Rusia recunoaşte că a folosit arme termobarice

Cum justifică proprietarul benzinăriei din Beiuş creşterea preţului la 11 lei/L, care a provocat haos la benzinăriile din toată ţara

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite