Consiliere şi formare profesională. Peste 1.300 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă de la începutul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele 6  luni ale acestui an, 1.308 de persoane s-au încadrat în muncă cu sprijinul AJOFM Călăraşi, dintre care 762 persoane pe locuri de muncă pe perioada nedeterminată si 546 persoane pe o perioadă determinată.



Prin formare profesională, 347 de persoane au reuşit să ocupe un loc de muncă în primele 6 luni ale acestui an, în urma absolvirii unui curs de calificare/recalificare/specializare. Prin subvenţiile acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în scopul integrării în muncă a persoanelor considerate dezavantajate pe piaţa muncii, au reuşit să se angajeze 72 de persoane.

55  sunt şomeri cu vârsta peste 45 ani, 4 şomeri părinţi susţinători unici ai familiilor monoparentale, 2 şomeri care mai au 5 ani până la pensie, 9 absolvenţi de învăţământ, o persoană cu handicap, precum şi o persoana cu vârstă până în 25 ani, cu risc de marginalizare socială.

Primă de angajare

Datorită faptului că şi-au găsit un loc de muncă  înainte de a expira perioada de şomaj, 67 de şomeri au beneficiat de alocaţii pentru angajare. Conform AJOFM Călăraşi,  alte 7 persoane au beneficiat de prime de mobilitate, ca urmare a încadrării într-o localitate la peste 50 km faţă de localitatea de domiciliu şi o persoană a beneficiat de primă de instalare pentru încadrarea într-o altă localitate cu schimbarea domiciliului.  
În urma serviciilor de informare şi consiliere profesională, 1.920 persoane şi-au găsit un loc de muncă, iar 363 persoane s-au încadrat în urma acordării serviciilor de mediere a muncii.
 

Vă recomandăm şi:

Cursuri pentru o mie de şomeri. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi care sunt meseriile pentru care se fac recalificări

Ofertă de muncă. Unde te poţi angaja în această săptămână şi care sunt domeniile cu cele mai multe slujbe pentru şomeri

Angajări. Peste 5.400 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă

Absolvenţii promoţiei 2015, aşteptaţi la angajare. Bursa locurilor de muncă se deschide pe 25 septembrie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite