Comuna cu şcoală de top

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu a mai fost renovată din anul 1972, data la care fost constuită, unitatea arată acum, după modernizare, ca o bijuterie: are laboratoare, calculatoare cu internet, videoproiectoare şi DVD-uri.

Şcoala cu clase I-VIII „Dimitrie Ion Ghica“ din Radovanu a fost construită în anul 1972 şi de atunci nu s-a mai investit niciun leu. Alexandra Popa, actualul director, a făcut eforturi pentru a înscrie unitatea în rândul celor mai bune din ţară. Aceasta ne-a spus că, în ultimii patru ani, şcoala a fost renovată şi i s-au făcut îmbunătăţiri de care toată lumea este mândră. „În ultimii patru ani s-au investit 180.000 de lei. Cu multă muncă am reuşit să modificăm unitatea, chiar să o schimbăm radical. Am făcut totul pentru elevii noşti, dar şi pentru cadrele care predau aici“, ne-a spus Alexandra Popa.

Totul a fost schimbat de la A la Z: s-a placat pardoseala cu parchet sau gresie, s-au înlocuit ferestrele, s-a construit un gard şi chiar o fosă.„Nu am avut mai mulţi bani decât celelalte şcoli, dar am ştiut să gospodărim şi să cumpărăm tot ce ne trebuie. Clădirea a fost placată cu polistiren pentru a nu se risipi căldura în timpul iernii“, a mai adăugat Alexandra Popa.

Condiţii

Şcoala de la Radovanu primeşte zilnic în bănci 364 de elevi care se documentează, şi beneficiază de toate condiţiile pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele. „Avem opt săli de clasă, laboratoare, 25 de calculatoare, două videoproiectoare, DVD player, două radio-casetofoane, o combină muzicală şi racordare la internet“, a mai precizat Alexandra Popa.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite