Românii care au speriat o plajă din Thassos. Întâmplarea povestită de un bucureștean

0
Publicat:

Aflat în vacanță, la plajă în Grecia, lui George nu i s-a părut nefiresc să audă vorbindu-se românește, însă când la urechi i-a ajuns o ploaie de înjurături și-a dat seama că nici în Thassos nu a scăpăt de cei mai needucați concetățeni. A făcut public incidentul de pe plaja din Grecia, pe pagina de socializare „Hai la drum!“. Aici a povestit spectacolul grotesc la care nu și-ar fi dorit să fie martor.

Plajele din Grecia, luate cu asalt de turiștii români SURSĂ Facebook Hai la drum
Plajele din Grecia, luate cu asalt de turiștii români SURSĂ Facebook Hai la drum

O zi perfectă de plajă în Grecia s-a transformat într-un coșmar pentru zeci de turiști. Un grup de români a reușit să strice tihna oamenilor aflați în vacanță, pe o plajă din Grecia,  folosind un limbaj de mahala și făcând o gălăgie infernală.

Grecia, jurnal de vacanță (10) - Limbaj de mahala și fițe de România:

,,No, hai, făă, du-te în p**a mea și adă o bere! Da, ce, bă, ești nef***t?! Fă o la*ă! Nu vezi ca io vreau să fac un tik-tok, că pă stare durează puțin și nu mă vede lumea! Oite ce model finuț mi-am făcut pe buci!"

Și uite așa am făcut, de dimineață, cunoștință cu meltenismul neaoș românesc. Pe plaja din Skala Potamia.

Că Thassos e... pământ românesc știam încă din țară. Ce nu știam însă sau cel puțin speram să nu se întâmple era întâlnirea mea cu anumite metehne românești, precum limbajul de mahala și aroganța”, povestește bărbatul despre incidentul de pe plaja din Grecia, al cărui martor a fost.

Lumea a privit nedumerită și dezgustată de comportamentul românilor, lipsiți de educație și, ca prin farmec, în jurul petrecăreților fără cei șapte ani de-acasă s-a făcut un gol imens. 

„Dacă nu stăteam pe sărăkie, ne-am fi dus la baldachine”

Bucureșteanul povestește în continuare cum i s-a stricat ziua de plajă în Grecia din cauza grupului de români gălăgioși care a reușit să facă un spectacol grotesc și să aducă apucăturile de mahala în mijlocul turiștilor. George spune că luase micul dejun pe terasa cu vedere la mare a hotelului, unde achitase 250 de euro/apartament/zi, 4 persoane, după care urma să ajungă la plajă. Nici nu-i trecea prin gând la ce spectacol grotesc va asista, pus în scenă de români.

Așa cum spuneam, ziua începuse frumos, mai ales că, la 100 de metri de hotel, pașii noștri s-au oprit fix în mare. Apă limpede, nisip fin, intrare lină în mare. Plajă, zicem noi, ideală pentru familiile cu copii mici. Frumos, chiar mi-a plăcut, sincer! În ciuda faptului că în prețul șezlongurilor și umbreluțele n-a intrat și curățenia, pe care ne-am facut-o singuri! No problem! La șapte euro, cât e consumația minimă pentru a beneficia de 2 șezlonguri și-o umbreluță, chiar nu am avut pretenții! Căci dacă nu stăteam pe sărăkie, cum ar spune unii, ne-am fi dus la fițe, la baldachine, unde plăteam 70 de euro. Stați liniștiți, și acolo curățenia era oferită cu țârâita!”, spune turistul.

Gașca a dat „ignore” la toată lumea

În golfulețul din Skala Potamia era lume multă, majoritatea români, nisip fin, chiar dacă mai existau pietricele și resturi de țigări ascunse prin el.

Prețurile pe plajă, bunicele... 4 euro berea de 0,5 l, 3-4 euro cafeaua, 5 euro cocktailurile, 3-4 euro sucurile. Și când așteptam ca frumusețea peisajului să-mi inunde toți porii, au apărut ei, o gașcă de confrați care au dat ,,ignore" la toți oamenii din jurul lor”, povestește George.

Românii în Thassos și-a făcut apariția strigând, țopăind, făcând glume de prost gust și poluand fonic atmosfera. Limbajul de mahala și manelele ascultate la maximum au atras atenția tuturor.

Cu limbaj precum cel evidențiat la începutul postării. Cu manele ascultate de pe telefon. Cu etalare de mușchi și de frumuseți rubensiene, ca doar, doar i-o remarca cineva. Normal că am urmat exemplul altora și ne-am căutat liniștea tot pe plajă, dar mult mai departe. În jurul lor, lumea a pus... pauză, ceva etichete și multe semne de întrebare... Și era așa frumoasă ziua! Ce păcat!”, arată în postarea sa George.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite