Momentul în care un hoţ fură o geantă pe o plajă din Barcelona, în direct la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captura Video / Twitter
Foto Captura Video / Twitter

Un hoţ a fost prins după ce a furat o geantă de pe o plajă din Barcelona, deoarece a fost surprins în fundalul unei transmisiuni live.

Poliţia a spus că a reuşit să identifice inculpatul după ce a revăzut cadrele filmate de o echipă a postului de stat TVE din Spania, care a înregistrat fără să vrea furtul în timp ce intervieva un turist.

În timp ce turistul explică în faţa camerei că iubeşte Barcelona pentru „plaja frumoasă şi apa curată şi rece”, hoţul poate fi văzut apucând un bagaj lăsat nesupravegheat pe nisip şi făcându-se dispărut, ignorând prezenţa echipajului TV, scrie The Telegraph.

La câteva minute după incident, în aceeaşi secvenţă, proprietarul bagajului furat intră în cadru, îşi dă seama că geanta sa a dispărut, şi începe să o caute.

Guàrdia Urbana, poliţia munincipală din Barcelona, a anunţat ulterior că a reuşit să restituie proprietarului o parte din bunurile furate şi a recunoscut norocosul accident al surprinderii furtului direct la TV.

„Datorită unui videoclip publicat [...] pe reţelele de socializare şi a plângerii victimei, astăzi am identificat şi acuzat autorul unui furt pe plaja Sant Miquel”, a declarat duminică Guàrdia Urbana din Barcelona. 

Barcelona şi-a câştigat reputaţia negativă de focar al criminalităţii stradale în ultimele decenii. Potrivit datelor poliţiei, în oraş au fost semnalate 34.000 de furturi între ianuarie şi sfârşitul lunii mai, aproximativ 225 pe zi. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate în medie 27 de cazuri de jafuri, printre care şi tâlhărie.

Poliţia a declarat că a făcut puţin peste 900 de arestări legate de furturi în primele cinci luni ale anului.

Una dintre principalele arii ale criminalităţii stradale din Barcelona în acest an au fost furturile de ceasuri, ceea ce a determinat forţele regionale de poliţie din Catalonia să creeze o unitate pentru controlul bandelor de aşa-numitele „relojeros”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite