Cinci ialomiţeni, prinşi de poliţiştii de frontieră când furau motorină dintr-un împingător de pe braţul Borcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci ialomiţeni sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră, după ce au fost prinşi furţnd peste 800 de litri de motorină de pe un împingător românesc ce se afla în deplasare pe braţul Borcea, în dreptul localităţii Făcăieni.


Pe 25 august, la ora 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Ialomiţa, au observat pe braţul Borcea, în dreptul localităţii Făcăieni, o ambarcaţiune cu două persoane ce transporta mai multe butoaie.  Ajunşi la mal, cei doi bărbaţi din barcă, cu ajutorul altor două persoane venite cu o căruţă, au descărcat butoaiele după care, în momentul intervenţiei poliţiştilor, au fugit cu barca goală pe malul opus. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că butoaiele erau încărcate cu motorină ce fusese sustrasă de pe un împingător aflat în mers. Oamenii legii au stabilit că cele 4 persoane implicate sunt din  judeţul Ialomiţa şi au vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani.

Riscă până la 15 ani de închisoare

„Totodată a fost audiat şi gestionarul navei, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a gradului de implicare pentru fiecare persoană în parte. Cei 800 litri motorină, în valoare de 5.000 lei, au fost confiscaţi, iar poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pe numele suspecţilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, respectiv complicitate la delapidare”, a precizat comisar-şef Vasile Chiru, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi. Pentru faptele săvârşite, persoanele implicate riscă pedepse cu închisoarea de la unu la 15 ani.
 

Vă recomandăm şi:

Român căutat pentru furt de autorităţile din Germania, prins la Vama Porţile de Fier I

Brăileni cercetaţi pentru furt de produse petroliere

Maşini de lux din Rusia şi Moldova, descoperite la frontiera română

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite