Cetăţenii, rugaţi să se spele pe mâini pentru limitarea răspândirii COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spălarea riguroasă a mâinilor împiedică răspândirea virusului FOTO Adevărul
Spălarea riguroasă a mâinilor împiedică răspândirea virusului FOTO Adevărul

Având în vedere evoluţia alarmantă a cazurilor de infecţie cu Covid-19, Institutul Naţional de Sănătate Publică reaminteşte cetăţenilor importanţa respectării cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei.

"Rugăm populaţia să respecte măsurile de bază de protecţie sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 şi îmbolnăvirea cu COVID-19", au transmis reprezentanţii INSP..

Recomandări pentru populaţie:

1. Purtaţi mască de protecţie în spaţiile închise (spaţii publice, locul de munca)! Pentru o protecţie eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât şi gura.

2. Evitaţi aglomerările, atât incintele cât şi aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteţi evita, asiguraţi-vă că purtaţi masca de protecţie!

3. Menţineţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane!

4. Menţineţi igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanţe pe bază de alcool!

5. Evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii cu mâinile neigienizate!

Reluarea activităţilor şi evoluţia favorabilă a situaţiei numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale şi adoptarea unui comportament responsabil, a precizat INSP.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 1.112 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind ce lmai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 41.275 de persoane infectate. De asemenea, 25 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.126. În ultimele 24 de ore au fost făcute peste 20.000 de teste, 8.107 fiind făcute la cerere

Vă mai recomandăm şi:

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite