Centrul de Transfuzii Călăraşi aşteaptă donatori de sânge pentru răniţii din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se aşteaptă donatori de sânge pentru răniţii din Ucraina FOTO adevărul
Se aşteaptă donatori de sânge pentru răniţii din Ucraina FOTO adevărul

Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi îşi deschide uşile în urmăătoarele două săptămâni, prelungind programul de lucru, pentru toţi cei care doresc să doneze sânge pentru răniţii din Ucraina.

„Ţinând cont de faptul că la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat decizia să oferim posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată să fie trataţi la spitalele din România, Centrul Judeţean de Transfuzii Călăraşi îşi deschide uşile În următoarele 2 săptămâni (de luni până vineri) ]n intervalul orar 07.30-17.30. 

Fac un apel către dumneavoastră să veniţi să donaţi sânge pentru a fi solidari cu cetăţenii ucraineni aflaţi în suferinţă. În numele lor vă mulţumim! Ajutaţi-ne să ajutăm!  Iar pentru cine vrea să ajute donând alimente neperisabile, haine, pături, pamperşi şi ce mai consideraţi necesar o puteti face la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi", a precizat Cristina Sârzea, medic la Centrul de Trasfuzii Călăraşi.

Ministerul Sănătăţii susţine campania de donare de sânge pentru răniţiiîn războiul din Ucraina. ”Am avut încă de la sfârşitul acestei săptămâni o şedinţă cu directorul Institutului Naţional de Hematologie şi cu directorii centrelor de transfurii din fiecare judeţ, am lansat această campanie şi o vom face publică”, a arătat Rafila, precizând că sunt cel puţin 42 de locaţii unde se poate dona sânge pentru Ucraina, a anunţat marţi, 1 martie, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. 

Rafila a spus că s-a decis ca toate aceste centre de donare de sângă să îşi prelungească programul de lucru până la 17.30, şi se încearcă organizarea ca programul să funcţioneze şi sâmbătă.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | A şasea zi de război în Ucraina. Kievul a mai rezistat o noapte. O coloană de vehicule militare ruseşti, lungă de zeci de kilometri, se îndreaptă spre oraş

Cum a realizat regimul lui Putin imposibilul, transformând un război hibrid într-unul real. Analist: ostaticii sunt ruşii, nu Ucraina

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite