Cea mai uşoară şi gustoasă reţetă în post: peşte la grătar, cu garnitură de ciuperci. Cum îl pregăteşti ca să iasă gustos
0Sărbătoare cinstită de credincioşi cu bucurie în suflet şi ospăţ pe cinste, Buna Vestire, cunoscută popular şi ca Ziua Cucului, aduce, pe 25 martie, dezlegare de peşte în postul Paştelui. Preparatele delicioase umplu mesele, iar gospodinele se întrec în reţete apetisante.
Gela Dumitrache, învăţătoare în comuna Unirea, soţie de pescar, găteşte cu drag preparate rapide şi sănătoase. Cea mai bună mâncare e peştele fript pe grătar, alături de o garnitură de ciuperci, mămăliguţă şi mujdei de usturoi. Reţetele bunătăţilor pregătite de Gela pot fi descoperite pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.

"Un grătar cu peşte prins pe Dunăre. Reţeta este simplă de tot…Aşadar, dacă aveţi câţiva peşti proaspeţi, nu contează de care, puteţi face şi voi ca noi… După ce-i evisceraţi, spălaţi, scurgeţi, săraţi şi condimentaţi, eu le-am pus condimentele în burtă, aşezaţi-i pe grătar(după ce trece iuţeala jarului) şi-i frigeţi!

Faceţi loc pe grătar şi pentru cateva ciupercuţe champignon. În timp ce grătarul sfârâie, curăţaţi şi pisaţi câţiva cătei de usturoi într-un castronel mai adunat. Frecaţi apoi pasta de usturoi obţinută cu puţină sare grunjoasă şi o lingură de ulei extravirgin de măsline, ca la maioneză, şi apoi zdrobiţi câteva roşii coapte pe grătar. Tăiaţi mărunt câteva fire de pătrunjel proaspăt şi gata garnitura peştelui! Poftă bună!", explică gospodina.
Vă recomandăm şi: