Casa de lângă casă: Tabăra de vară de la locul de joacă, distracţie pentru copiii care petrec vacanţa în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distracţie în tabăra urbană FOTO Arhivă personală Rodica Nache
Distracţie în tabăra urbană FOTO Arhivă personală Rodica Nache

Taberele urbane, cel mai nou mod de petrecere a vacanţei în oraş, sunt tot mai căutate. Copiii participă timp de o săptămână la diverse activităţi. Este pentru cei care nu au cu cine să îşi lase copiii cât sunt la serviciu, dar şi pentru cei care vor ca timpul celor mici să treacă într-un mod constructiv.

Astfel, prichindeii din Călăraşi se pot bucura de 5 zile de distracţie în aer liber si la locul de joacă. În program sunt incluse activităţile ( cel puţin două cluburi/zi, program de relaxare, distracţie în spaţiul de joacă, jocuri educative, o plimbare în oraş) şi masa de prânz cu 2 feluri calde de mâncare, dar şi o gustare.

Proiectul "Casa de lângă casă"  şi-a deschis porţile déjà, iar prima serie de copii participă la activităţi distractive de luni până vineri de la ora 08.30 până la ora 16.30. Pentru acest program, părinţii scot din buzunar 330 de lei, însă sunt acceptate şi cereri de doar o zi sau două, nu neapărat program complet. Activităţile se desfăşoară la locul de joacă, din strada Griviţa nr.4, o zonă dedicată copiilor, spaţioasă şi amenajată pe gustul lor. 

calarasi tabara

“Experienţa unei tabere de vară merge mult mai departe decât faptul că cei mici se bucură de activităţi distractive ca jocuri în aer liber sau la locul de joaca. Ei învaţă, pe lângă distracţia binemeritată, abilităţi de construire a caracterului, dezvoltă o mai mare încredere în ei şi îşi pot face prietenii care să dureze o viaţă. La cererea clienţilor repetăm experienţa şi în celelalte săptămâni de vară. Deja am deschis lista pentru înscrieri, cele mai multe cereri fiind pentru luna august, când vom repeta experienţa”, a explicat Rodica Nache, administratorul locului de joacă Funiverse.

calarasi tabara

Astfel, copii au parte de joacă în aer liber şi la locul de joacă.  Ei participă la cluburile zilnice şi completează în Caietul de vacanţă , atât de necesar la începerea şcolii. Zece copii fac parte din prima serie a taberei de lângă casă. Ei sunt însotiţi de o învăţătoare şi un animator si de Rodica Nache care vor deveni cu siguranţă prietenii şi sfătuitorii lor.

calarasi tabara

Socializare, cluburi, jocuri

Tabara de vară este şi pentru băieţii şi pentru fetitele care sunt la grupa pregătitoare şi până în clasa a IV a. Programul fiecărei zile este variat: de la activităţi de socializare, jocuri în aer liber şi până la clubul sportiv, de gătit, de dezvoltare personala, de ştiinţe sau clubul micul artist ori jocuri cu animator.

calarasi tabara

Copiii vin cu plăcere la locul de joacă unde îmbină distracţia cu ştiinţa. Învaţă lucruri noi, socializează, mânâncă împreună şi ies să exploreze oraşul. “Ne dorim ca fiecare participant la această tabară de vară să găsească activităţile preferate de ei şi să-şi aprofundeze talentul şi disponibilitatea pentru un anumit domeniu. Tabăra nu încurajează competiţia cu orice preţ, ci pune accent pe fiecare copil în parte. Grupurile de copii se dezvoltă natural şi în funcţie de afinităţi. Ne dorim ca după câteva zile petrecute împreună, copiii să se simtă protejaţi asa cum se simt în familiile lor. Din acest motiv am şi numit tabăra de vară "Casa de lângă casă", explică Rodica Nache.

O experienţă plăcută

Prima serie a taberei de vară s-a încheiat, iar copiii, care s-au simţit atât de bine, doresc să repete experienţa. S-au relaxat la filme, au participat la cercul de ştiinţe, unde au privit prin microscop şi au experimentat „bătaia” cu apă. Bucuroşi, dezinvolţi, încântaţi de programul taberei de vară, ei spun la unison că şi-ar dori să mai vină la locul de joacă. Nicoleta Miruna Ferugean este elevă în clasa aIII -a la Colegiul Carol I. “ A fost super, mi-am făcut prieteni noi, ne-am distrat senzaţional şi am jucat jocuri noi “, povesteşte fetiţa. Melek Georgiana Rogozea, de 8 ani, spune că a fost încâtnată de picture cu ghemotocul de hârtie şi i-au plăcut jocurile în care i-a antrenat domnişoara învăţătoare Elena Ungureanu.

calarasi tabara

Freya Daphe Tanasof şi Marina Piceava spun într-un glas: ce păcat că nu durează toată viaţa, a fost distracţie maximă!.  La jocurile educative, copiii au fost antrenati de Elena Ungureanu, dăscal cu 34 de ani de experienţă în învăţămţânt, pasionată de meserie şi dedicată copiilor. “A fost plăcută întâlnirea cu ei. A fost provocator pentru că nu ne cunoşteam. O experienţă plăcută. Sunt aici să mă joc cu ei, să le strimulez creativitatea, să socializăm şi să învăţăm lucruri noi. Este important să poţi să-i oferi copilului ceea ce aşteaptă“, a spus Elena Ungureanu.

calarasi tabara

 “ Pentru mine a fost o experienţă extraordinar de plăcută, am lucrat activ lânga copii de când au sosit până când au plecat, a fost ceva la care m-am asteptat, mai ales ca din toamnă mă pregătesc să deschid un program de after school”, spune Rodica Nache, administratorul locului de joacă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite