Vizită de lucru la ADR Sud Muntenia. O delegaţie din Rep. Moldova, în schimb de experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia din Rep. Moldova, la sediul ADR din Călăraşi FOTO ADR Sud Muntenia
Delegaţia din Rep. Moldova, la sediul ADR din Călăraşi FOTO ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a primit vizita unei delegaţii a Comisiilor Regionale Sectoriale din Regiunea de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova. Delegaţia, condusă de directorul ADR Sud din Republica Moldova, Maria Culeşov, a fost formată din reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Republica Moldova, specialişti ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud şi colaboratori ai proiectului GIZ - Modernizarea Serviciilor Publice Locale.

Vizita de studiu organizată în regiunea Sud Muntenia este o dovadă a consolidării relaţiei noastre de colaborare dezvoltate în urmă cu patru ani, la Cimişlia, odată cu semnarea acordului de parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud din Republica Moldova. Trag nădejdea ca aceste zile pe care le veţi petrece în regiunea noastră să fie de bun augur pentru realizarea de schimburi de experienţă utile pentru noi toţi, în vederea dezvoltării de proiecte de investiţii menite să aducă plusvaloare regiunilor noastre”, a declarat Liviu Muşat, director ADR Sud Muntenia.

La rândul său, Maria Culeşov, a declarat, în deschiderea întâlnirii de lucru: „În primul rând vreau să vă mărturisesc faptul că această vizită de studiu a fost aşteptată mulţi ani. Ne bucurăm foarte mult că relaţiile noastre de colaborare create în anul 2014 s-au consolidat de-a lungul timpului şi sperăm ca, după această vizită de studiu în regiunea dumneavoastră, după acest schimb de experienţă şi cunoaştere reciprocă aprofundată, să iniţiem proiecte comune sustenabile.”

Implementarea Programului Operaţional Regional

Scopul organizării vizitei de lucru la sediul Agenţiei din Călăraşi a fost de a informa reprezentanţii Regiunii Sud a Republicii Moldova despre domeniul de activitate al ADR Sud Muntenia, modalitatea de funcţionare a acesteia, programele de finanţare nerambursabilă, pe care le gestionează  în calitate de Organism Intermediar la nivel regional, precum şi despre aportul avut în vederea stimulării dezvoltării socio-economice durabile a regiunii Sud Muntenia, prin elaborarea şi implementarea de documente programatice. Totodată, cu această ocazie, delegaţia Republicii Moldova a aflat detalii despre măsurile întreprinse de Agenţie pentru atragerea de investiţii, precum şi pentru promovarea potenţialului economic al regiunii Sud Muntenia atât pe plan intern, cât şi extern.

Un alt subiect dezbătut în cadrul întâlnirii a vizat implementarea Programului Operaţional Regional –  noţiuni generale despre modalitatea de accesare a fondurilor europene alocate regiunii Sud Muntenia, dar şi rezultatele programului Regio în exerciţiul financiar anterior.

Această vizită de studiu a avut ca obiectiv consolidarea relaţiilor parteneriale dintre ADR Sud Muntenia şi ADR Sud din Republica Moldova, dezvoltate în anul 2014, odată cu semnarea acordului de colaborare între cele două Agenţii.  Întâlnirea de lucru de la sediul Agenţiei din Călăraşi face parte din vizita de studiu în domeniul Aprovizionării cu apă şi canalizare (AAC) şi Managementului deşeurilor solide (MDS) în regiunea Sud Muntenia, ce are loc în perioada 30 iulie – 3 august.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite