Campioana la atletism care aspiră la două facultăţi. A fost singura din judeţ participantă la bacalaureatul olimpicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 6 participări la competiţii internaţionale, dintre care 3 clasări pe podium şi 9 medalii obţinute la campionatele naţionale, călărăşeanca Alexandra Mihai, campioană la atletism, aspiră la două facultăţi. Adolescenta a fost singura elevă de clasa a XII-a care a susţinut bacalaureatul olimpicilor în judeţul Călăraşi.

A promovat examenul cu media 8,61, după ce la proba scrisă la Limba şi literatura română a obţinut nota 9,50, la matematică - 8,15, iar la informatică - 8,20. Serioasă şi responsabilă cu învăţătul, Alexandra s-a pregătit din timp pentru bacalaureat, deşi competiţiile la care participă, făcând parte din lotul naţional al României, sunt solicitante. Cu toate acestea, fosta elevă la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” din Călăraşi, profil matematică-informatică, intensiv engleză, spune că examenul a fost greu.

“Examenul a fost destul de stresant. În 3 zile s-au terminat probele scrise. În acelasi timp a fost şi dificil, şi mă refer aici la matematică şi informatică, ele mi-au pus mici probleme. Am terminat cu o medie frumoasa, 8.61, cu care sper să fiu admisă în cadrul ASE, la Facultatea de Cibernetică. De asemenea, pe cel de-al doilea plan sunt pregătirile pentru Facultatea de Medicină Dentară. Voi continua cu sportul şi sper să aduc rezultate cât mai frumoase în continuare, însă învăţatul este esenţial”, spune adolescenta.
 

Ambiţie imensă, rezultate pe măsură

Datorită ambiţiei şi eforturilor pe care le face, călărăşeanca se află în topul mondial al sportivilor. Alexandra Mihai a reuşit, în primăvara acestui an, performanţa de a se clasa pe locul 4 în topul mondial al juniorilor şi pe 3 în cel european.

Ea a cucerit recent titlul de vicecampioană şi medalia de argint în proba de triplusalt, cu o performanţă de 12.94 metri. La ultima competiţie de sală a acestui sezon, Campionatul Naţional de sală pentru juniori 2, desfăşurată la Bucureşti, în sala Lia Manoliu, la începutul lunii martie, atleta legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi, a excelat la proba de triplusalt, cu o săritură ce a măsurat 13.21 m.

“Acest rezultat nu înseamnă decât o confirmare a muncii mele, a eforturilor pe care le-am depus alături de profesorul Marius Tătaru care mă antrenează la Călăraşi. Este o dovadă a seriozităţii, spun eu, a sacrificiilor făcute, dar şi a sutelor de ore de antrenament. Acest rezultat înseamnă baremul pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori ce va avea loc în luna iulie, în Polonia”, spune adolescenta.

A bătut recordul la triplusalt

La începutul acestui an, la finala Campionatului Naţional de sală pentru juniori la atletism, Alexandra a adus prima medalie pentru Clubul Sportiv Şcolar în anul 2016. Ea a cucerit titlul de vicecampioană şi medalia de argint în proba de triplusalt, cu o performanţă de 12.94 metri, fiind surclasată doar de băcăuanca Georgiana Aniţei, campioana monidală de cadeţi din 2015, cu un rezultat de 13.18 m.

Anul trecut, la campionatele europene de juniori, desfăşurate în Suedia la Eskilstuna, Alexandra Mihai, componentă a CSS Călăraşi s-a clasat pe locul 8, în proba de triplusalt. “Performanţa Alexandrei de la Eskilstuna, la Campionatele Europene de Juniori, este cea mai bună din istoria atletismului la Clubului Sportiv Şcolar Călăraşi. Este un produs călărăşean 100%. Se pregăteşte la CSS din clasa a VII-a”, spune prof. Marius Tătaru, cel care o antrenează.

Din 2014, în lotul naţional

În lotul naţional a ajuns pentru prima dată în 2014. Rezultatele excepţionale şi seriozitatea cu care munceşte au făcut din Alexandra un personaj demn de luat în seamă.

“Am fost selecţionată pentru prima data în lotul naţional al României în anul 2014, atunci în lotul de cadeţi, când am participat la Campionatul Balcanic, în Bulgaria şi la calificările pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului, în Azerbadjan. În 2015 am fost inclusă în lotul naţional de juniori participând la Campionatul European din Suedia, unde am ocupat un foarte bun loc 8 în finala probei de triplusalt, eu fiind mai mică cu un an decât adversarele mele.

Anul acesta am participat la sezonul de sală al Campionatelor Naţionale, unde am reuşit un record personal de 13.21 m, performanţă cu care am urcat în luna martie pe locul 4 în topul mondial şi pe locul 3 în topul european al probei de triplusalt junioare. Cu această ocazie mi-am îndeplinit şi baremul pentru participare la Campionatul Mondial de juniori, ce va avea loc în Polonia în 19-24 iulie.”, spune tânăra.

Vă recomandăm şi:

Bacalaureatul Olimpicilor 2016. Subiectele la română şi cum comentează experţii gradul de dificultate

Bacalaureatul Olimpicilor 2016. Vineri vor fi afişate rezultatele finale

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite