Călăraşiul renunţă la artera auto prin Parcul Central, la presiunea populaţiei. Primar: „Nu se va amenaja niciun drum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi copaci au fost marcaţi cu vopsea galbenă pentru a fi tăiaţi ca să facă loc drumului FOTO Facebook/C.M.
Mai mulţi copaci au fost marcaţi cu vopsea galbenă pentru a fi tăiaţi ca să facă loc drumului FOTO Facebook/C.M.

Marius Dulce, primarul Călăraşiului, a anunţat că nu se va amenaja niciun drum de acces auto prin Parcul Central, iniţiativă a autorităţilor locale care a iscat un adevărat scandal. Anunţul vine după dezbaterea publică de miercuri, 23 februarie, la care au luat parte numeroşi cetăţeni nemulţumiţi.

În urma discuţiilor s-a decis renunţarea la ideea de a 

amenaja o cale de acces rutier care ar fi afectat Parcul Central. Peste 1.000 de cetăţeni s-au mobilizat împotriva acestei iniţiative şi au semnat o petiţie împotriva defriţării unei fâşii din Parcul de pe malul Borcei.

"Aşa cum am anunţat zilele trecute, miercuri după-amiază (23 februarie - n.n.) am organizat o întâlnire cu cetăţenii cu privire la oportunitatea creării unei căi de acces pe B-dul 1 Mai între Strada Sloboziei şi Strada Dobrogei, ca urmare a demarării unui proiect european în zona pietonală.

Era absolut necesară această consultare publică întrucât în spaţiul public de vreo săptămână încoace s-a tot vehiculat informaţia că Primăria Călăraşi va recurge la “mutilarea” parcului pentru a crea acest drum. Total neadevărat!

Primăria nu intenţionează să facă vreun drum prin Parcul Central. A fost doar o simplă discuţie cu privire la fluidizarea traficului printre blocurile care sunt amplasate în preajma parcului", a explicat primarul Călăraşiului.

Astfel, spune edilul, s-a decis împreună cu cetăţenii din zonă că fluxul de circulaţie actual trebuie menţinut, pentru ca impactul pe care îl are proiectul de modernizare al pietonalului să nu-i afecteze în ceea ce priveşte accesul la propriile locuinţe.

"Deci, repet, nu se va amenaja nici un drum care să înlesnească traficul prin Parcul Central. A fost o experienţă inedită atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei din Primărie, dialogul dovedindu-se, finalmente, de bun augur. Le mulţumesc tuturor pentru implicare, inclusiv colegilor mei care au muncit la demararea acestui proiect, finanţat din fonduri europene", a adăugat primarul.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Rusia a început războiul în Ucraina. Armata rusă anunţă că a „scos din serviciu” baze aeriene. Putin: Răspunderea pentru vărsarea de sânge, pe conştiinţa regimului ucrainean

Până unde poate merge Rusia cu Ucraina. Expert: „Discursul lui Putin e patologic”

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite