Petiţia împotriva defrişării unei zone din Parcul Central din Călăraşi, semnată de peste 300 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arborii care vor fi tăiaţi au fost marcaţi cu vopsea galbenă FOTO Facebook/Costin Mirescu
Arborii care vor fi tăiaţi au fost marcaţi cu vopsea galbenă FOTO Facebook/Costin Mirescu

Peste 300 de călărăşeni au semnat petiţia prin care se cere autorităţilor locale o soluţie pentru a nu mutila Parcul Central. Primăria doreşte să construiască un drum de acces auto, folosind în acest scop o fâşie din zona verde.

Iniţiativa Civică Parcul Nostru Călăraşi a lansat o petiţie online la care au aderat 340 de persoane. Se încearcă astfel stoparea iniţiativei de a construi un drum de acces auto prin "buza" Parcului Central

"Primăria Călăraşi are în vedere posibilitatea de a deschide traficul pe Bd 1 Mai, între străzile Sloboziei şi Dobrogei.

Acest lucru nu se poate realiza fără folosirea în acest scop a unei fâşii din Parcul Central. 

Au fost solicitate Primăriei detalii despre execuţia acestei lucrări, dar nu s-a primit niciun răspuns.

Deja în Parcul Central aproape 30 de arbori sunt  marcaţi cu vopsea galbenă, mulţi dintre ei având dimensiuni impresionante şi, probabil, peste 40 de ani.

 De acest tratament au beneficiat absolut toţi arborii aflaţi în apropierea gardului care mărgineşte parcul pe toată lungimea lui, de la Str. Traian până la Str. Dobrogei, adică exact traseul viitorului "bulevard".

Acest proiect împotriva naturii este legat, în discursul primarului, de modernizarea şi reamenajarea pietonalului din Centrul Vechi, care se realizează printr-un proiect cu fonduri europene menit să reducă emisiile de dioxid de carbon. Aşadar, în sprijinul reducerii poluării, Primăria găseşte de cuviinţă să taie o şosea prin Parcul Central.

Susţinem proiectul de reamenajare a aleii pietonale din Centrul Vechi, dar dorim să se găsească o altă soluţie pentru decongestionarea traficului, care să nu afecteze integritatea parcului", se arată în petiţia online.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român care nu şi-a plătit taxele în Finlanda. „Asta este diferenţa dintre noi şi voi şi de aia mă felicit că am plecat!“

Povestea primului val de români ajunşi în America, fugiţi de sărăcie din Ardeal către tărâmul făgăduinţei capitaliste

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite