Călăraşiul, gazda celei de-a 15 sesiuni de formare din cadrul proiectului E-TIC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sesiune de instruire cu funcţionarii publici la Călăraşi FOTO Facebook/PMC
Sesiune de instruire cu funcţionarii publici la Călăraşi FOTO Facebook/PMC

În perioada 29 august – 1 septembrie, Municipiul Călăraşi este gazda celei de-a 15 sesiuni deformare din cadrul proiectului E-TIC. Evenimentul face parte din cele 41 de sesiuni judeţeneorganizate de către Asociaţia Municipiilor din România la nivel naţional şi dedicate aleşilor locali.

La sesiunea de formare participă angajaţi din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi, Consiliului Local al Municipiului Călăraşi, Primăriei Municipiului Olteniţa şi Primăriei Municipiului Alexandria. Sesiunile de formare planificate prin proiectul E-TIC vizează o mai bună cunoaştere şi aplicare a legislaţiei specifice administraţiei publice pe subiecte de etică, transparenţă, situaţii de incompatibilităţi şi conflicte de interese.

Cuvântul de deschidere a fost adresat participanţilor de către viceprimarul Liviu Coman. Mirela Buzărin, şef serviciu Primărie Sector 6, Municipiul Bucureşti, în calitate de formator instruit prin proiect susţine prezentări pe subiecte legate de principiile de bună guvernare, transparenţă în administraţia publică, prevederi ale Codului Administrativ, aspecte legate de consilierul de etică şi rolul acestuia într-o administraţie publică performantă.

Cursanţii discută pe tematicile prezentate şi pe baza unor situaţii întâlnite în activitatea desfăşurată în municipiile din care provin. Exerciţiile practice se concentrează pe principii şi norme de conduită, pe stabilirea valorilor personale şi diferenţierea lor faţă de valorile profesionale ale funcţionarilor publici.

În program vor fi dezbătute situaţii de incompatibilităţi şi conflicte de interese şi posibilităţi de îmbunătăţire a transparenţei la nivel local. La finalul sesiunii se vor realiza şi prezenta planurile de acţiune şi măsuri de prevenire în ceea ce priveşte etica, transparenţa, conflictul de interese şi incompatibilităţile pentru fiecare municipiu participant.

Vă mai recomandăm şi:

Cine este „Ioghi”, românul pentru care FBI a oferit o recompensă de 750.000 de dolari

Mecanismul ce a dus la explozia preţului energiei electrice. „Fac profituri de miliarde şi nimeni nu zice nimic“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite