Bunuri comercializate ilegal, confiscate de poliţişti în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a efectuat controale în tot judeţul FOTO Adevărul
Poliţia a efectuat controale în tot judeţul FOTO Adevărul

Sancţiuni contravenţionale de peste 180.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  în urma unor controale efectuate în judeţul Călăraşi.

În ultima săptămână, poliţiştii au acţionat în vederea protejării populaţie la achiziţionarea de produse şi servicii specifice sărbătorilor de iarnă, cât şi pentru respectarea prevederilor legale referitoare la deţinerea, transportul, manipularea, depozitarea şi comercializarea obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 180.900 de lei.

Din totalul amenzilor, 17 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 3 conform H.G 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, a fost confiscată suma de aproximativ 3.000 de lei, reprezentând valoarea produselor confiscate, respectiv brazi ornamentali, carne, legume, ouă, fructe şi pâine, a căror provenienţă legală nu a putut fi dovedită.   

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite