Braconieri, în plasa poliţiştilor. Trei bărbaţi, prinşi în timp ce pescuiau ilegal în Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarii ilegali, descoperiţi de poliţişti Foto:Arhivă Adevărul
Pescarii ilegali, descoperiţi de poliţişti Foto:Arhivă Adevărul

Mai mulţi pescari au fost prinşi braconând în judeţul Călăraşi, toate uneltele de pescuit şi bărcile fiind confiscate de oamenii legii. Acţiunea oamenilor legii s-a desfăşurat joi, 4 iunie, şi a vizat prinderea celor care pescuies ilegal pe malurile aferente fluviului Dunărea şi braţelor Borcea şi Bala.


Primii care au căzut în plasa poliţiştilor au fost Cristian C., de 37 ani, din comuna Ostrov, judeţul Consatanţa, şi  Cosmin R., de 35 ani, din municipiul Călăraşi. Ei au fost prinsşi în timp ce efectuau activităţi de pescuit industrial ilegal, folosind o ambarcaţiune şi plase tip monofilament, pe fluviul Dunărea, la km 367.

La km 368, pe fluviul Dunărea, a fost identificat şi Ionuţ C., de 43 ani, din comuma Ostrov, care pescuia folosind o ambarcaţiune şi nouă plase tip monofilament. Acesta reuşise să captureze 7 kg de peşte, care a fost ridicat de poliţişti şi predat unei unităţi economice în vederea valorificării.

Uneltele de pescuit folosite de cei trei bărbaţi au fost confiscate, iar suspecţii s-au ales cu dosare penale pentru pescuit comercial prin orice metodă a reproducătorilor în perioada de  prohibiţie şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament. În timpul acţiunii efectuate, oamenii legii au aplicat şi 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 1.200 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Braconaj pe braţul Borcea. Două bărci cu motor şi plase monofilament, confiscate de poliţişti de la pescari

Cinci braconieri, în plasa poliţiştilor de frontieră. Aceştia pescuiseră ilegal 80 de kg de fitofag

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite