Cinci braconieri, în plasa poliţiştilor de frontieră. Aceştia pescuiseră ilegal 80 de kg de fitofag

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bărbaţi care braconau într-o amenajare piscicolă la Rasa au dat nas în nas cu poliţiştii de frontieră. Oamenii legii le-au confiscat cele 13 plase monofilament, iar peştele a fost predat administratorului bălţii.



Dorel D., Nicuşor N., şi Bebe T. , cu vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani, toţi din comuna Independenţa, au fost prinşi când pescuiau ilegal într-o amenajare piscicolă ce aparţine unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Rasa. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că aceştia pescuiau fără a avea autorizaţie, permis şi licenţă pentru pescuit comercial, nu erau angajaţii respectivei societăţi, iar plasele folosite intrau în categoria celor interzise de lege.

Plasele pentru pescuit în lungime totală de 500 de metri, în valoare de 3.000 de lei au fostconfiscate, iar cele 80 kilograme de peşte din  specia fitofag au fost predate administratorului bălţii. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de  “deţinerea şi utilizarea  uneltelor de plasă de tip monofilament” şi „furt calificat”. Tot poliţiştii de frontieră au depistat încă 2 pescari ilegali. Aceştia au fost reţinuţi când pescuiau ilegal cu ajutorul unor plase de pescuit monofilament în apropierea localităţii Grădiştea.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Prins la braconaj de ştiucă şi caras cu plasă monofilament de 100 de metri

Braconaj pe Dunăre. În plină prohibiţie, doi pescari şi-au aruncat plasele în mijlocul fluviului

A dispărut scrumbia de Dunăre. La Brăila, pescarii se plâng că nu prind deloc, iar gospodinele sunt necăjite că nu pot respecta tradiţia de Florii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite