Biblioteca Judeţeană restrânge programul cu publicul. Cum se face accesul în instituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul în bibliotecă se face cu respectarea mai multor reguli FOTO Adevărul
Accesul în bibliotecă se face cu respectarea mai multor reguli FOTO Adevărul

Având în vedere faptul că rata de incidenţă COVID-19 a depăşit 6 /1.000 locuitori în municipiul Călăraşi, începând de joi, 14 octombrie, activitatea Bibliotecii Judeţene se va desfăşura cu respectarea mai multor condiţii.

Ce condiţii se impun:

Accesul în sălile de împrumut şi în sălile de activităţi este permis în baza certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid-19, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

Utilizarea Sălii de lectură şi a Mediatecii, precum şi organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul instituţiei este permisă cu participarea utilizatorilor până la 50% din capacitatea spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie .

În sălile de împrumut pot intra maxim 6 persoane simultan, respectând distanţa de 2 metri între persoanele aflate în încăpere.

Utilizatorii care nu îndeplinesc criteriile de acces pot beneficia de împrumut de documente, la serviciul de Recepţie al instituţiei.

Pentru o circulaţie cât mai rapidă şi facilă a publicaţiilor existente în fondul Bibliotecii Judeţene Călăraşi, vă rugăm să accesaţi Catalogul on-line, regăsit în partea de jos a paginii web a bibliotecii : https://www.bjcalarasi.ro

Rezervări şi informaţii puteţi obţine la tel.0242316757 sau pe pagina de Facebook – Biblioteca Judeteana Calarasi.

Vă mai recomandăm şI:

Fost ministru în Guvernul Orban: „Nu se va reface coaliţia. S-a terminat! Pare că România va fi aruncată în braţele populiştilor”

 Medic, despre ATI, locul durerii: E o aromă fetidă. Imaginea nu captează duhoarea care iese din plămâni purulenţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite