Bani pentru extinderea reţelei de gaze naturale. Primarii, îndemnaţi să pregătească proiectele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeaua de gaze naturale va fi extinsă în România FOTO Facebook/Emul Florian Dumitru
Reţeaua de gaze naturale va fi extinsă în România FOTO Facebook/Emul Florian Dumitru

Autorităţile locale din judeţul Călăraşi sunt îndemnate să pregătească documentaţiile pentru a accesa fonduri cu care să extindă reţeaua de gaze naturale.

Deputatul de Călăraşi, Emil-Florian Dumitru a anunţat pe pagina sa de socializare că 800 de milioane de euro vor fi alocaţi pentru extinderea reţelei de gaze naturale din România.

"Întrucât sectorul energetic este de importanţă majoră pentru economia naţională, iar dezvoltarea, extinderea şi distribuţia de gaze naturale sunt parte a promisiunilor noastre din campania electorală, începem să concretizăm lucruri care nu ar fi fost posibile fără implicarea, cu responsabilitate, a guvernului liberal.

Un miliard de euro a fost alocat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) pentru extinderea reţelei de gaz din România, iar primul apel, de 200 milioane euro al acestui program, ce susţine comunităţile locale în finanţarea proiectelor de investiţii de înfiinţare de distribuţii de gaz, a avut deja loc în luna decembrie.

În perioada următoare, primarii călărăşeni îşi pot pregăti proiectele, întrucât guvernul actual va deschide următoarele apeluri pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exerciţiul financiar 2021-2027, iar ei trebuie să fie gata să depună documentaţiile.

Voi oferi comunităţilor călărăşene tot sprijinul necesar întrucât judeţul Călăraşi trebuie să continue să se dezvolte pe toate planurile", a anunţat deputatul Dumitru.

Vă mai recomandîm şi:

Tăierea sporurilor bugetarilor şi eliminarea pensiilor speciale, spre Paştele Cailor

Ignoranţi cu ifose: ce pregătire are operatoarea 112 care a umilit doi părinţi ce reclamau că fetiţa lor se simte rău

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite