Apel către călărăşeni: mergeţi şi donaţi sânge pentru victimele tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşenii se solidarizează cu victimele tragediei din clubul „Colectiv” din Bucureşti şi merg să doneze sânge, luni, 2 noiembrie. Nenorocirea care a ucis 27 de tineri şi a rănit alţi 146 nu i-a lăsat indiferenţi pe oameni. Niciuna dintre victimele tragediei din Capitală nu este din Călăraşi.


Dr. Niculina Ginhină, şefa Centrului de Transfuzii din Călăraşi face un apel către toţi oamenii de bine să vină să doneze sânge. „ Este foarte important să înţelegem că doar prin solidaritate putem salva vieţi. Tragedia din Bucureşti, care ne-a cutremurat pe toţi, trebuie să fie un semnal de alarmă. O picătură de sânge este vitală pentru un om aflat în suferinţă. Îi rog pe toţi oamenii care sunt apţi pentru a dona, să vină luni la Centrul de Transfuzii”, a spus dr. Ginghină.

Deşi toată vară, Centrul a dus lipsă de donatori, în ultimele zile situaţia s-a îmbunătăţit. „Vineri chiar au fost 17 persoane, aproape că nu reuşeam să mai facem faţă. Este  foarte bine să lansăm acest apel pentru a înţelege toată lumea că un gest mic va putea face un om să trăiască”, a spus dr. Ginghină.

Niciun călărăşean pe lista victimelor

Şi primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin, a fost profund afectat de tragedia din Capitală şi spune că până în acest moment nu are informaţii că vreun călărăşean s-ar fi aflat în clubul Colectiv.” Din fericire, nu a fost nimeni din Călăraşi acolo, acestea sunt informaţiile până în acest moment. Ne rugăm pentru sănătatea victimelor şi încercăm să dăm o mână de ajutor pentru a le alina suferinţa. Voi mobiliza oameni pentru a merge să doneze sânge. Chiar acum(n.r: sâmbătă) merg la sediul UNPR şi vom lansa apelul în tot oraşul. Este important ca în aceste momente să fim alături de cei suferinzi. Şi angajaţii Primăriei vor participa la această mobilizare şi vor merge să doneze sânge"”, a spus primarul Drăgulin.

Incendiu în Club Colectiv Bucureşti: 27 morţi şi 146 de persoane internate în spital

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la clubul Colectiv din zona Piaţa Unirii din Capitală. Potrivit primelor informaţii, este vorba de cel puţin 27 morţi şi de alte 146 de persoane care au suferit arsuri grave. Secretarul de stat Raed Arafat se aşteaptă ca numărul victimelor să crească. A fost activat Codul Roşu de Urgenţă. La numărul de telefon 021. 2069291 se pot afla informaţii despre victime.
 

Vă recomandăm şi:

Incendiu Club Colectiv. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte la Guvern, sâmbătă dimineaţă. Nicolae Bănicioiu: „Situaţia este stabilizată”

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare ale martorilor tragediei: „Cei care cădeau erau călcaţi în picioare“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu în Clubul Colectiv: Cine sunt Goodbye to Gravity, trupa care a concertat în momentul producerii tragediei

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv: Parchetul face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul tragediei în care au murit 27 de oameni

Reacţii oficiale după incendiul de la Club Colectiv. Dragnea: „Tineri au plecat să asculte muzică, iar acum nu mai sunt“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite