Anchete de circulație, realizate în trafic, pe DN21 și Autostrada Soarelui. Ce vor fi întrebați șoferii

0
0

Șoferii care se vor afla miercuri, 21 septembrie, în trafic pe DN21 și pe Autostrada Soarelui ar putea fi opriți pentru realizarea unor anchete de circulația. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța  anunță că, în data de 21 septembrie 2022, se vor efectua “Anchete de circulație Origine – Destinație”.

Anchete în trafic pe A2 FOTO Adevărul
Anchete în trafic pe A2 FOTO Adevărul

Conform instituției, aceste anchete sunt măsurători de trafic care se efectuează în scopul determinării curenților de circulație pe drumurile de interes național si international aflate în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Anchetele vizează determinarea numărului total de vehicule, pe categorii, care circulă la un moment dat pe reteaua rutieră luată în considerare.

De asemenea, prin chestionarea chestionarea conducătorilor de vehicule, se vor cunoaște origine, destinația, datele socio-economice și tipul călătoriei sau felul încărcăturii vehiculelor de marfă (inclusiv gradul de încărcare) care se deplasează la un moment dat pe rețeaua luată în considerare, precum și numărul de pasageri din aceste vehicule.

Unde vor fi amplasate echipele de anchetă

Posturile de anchetă origine-destinație vor fi amplasate pe ambele sensuri de circulație pe: drumul național DN 21, km 114+560 și km 96+558, drumul național DN 22, km 92+400 și Autostrada A2, km 197+000.

Participanții la trafic vor fi opriți de către echipele formate din recenzori cu ecusoane și agenți de poliție rutieră și vor fi invitați să răspundă la o serie de întrebări.

De exemplu: localitatea unde a început călătoria, originea ei (ex.acasă, loc de muncă, școală, cumpărături etc.), localitatea unde se va încheia călătoria, destinația, frecvența călătoriei, în cazul vehiculelor de marfă – tipul mărfii, pentru vehiculele de pasageri-numărul de pasageri etc. Răspunsurile vor fi consemnate de recenzori pe formulare tipărite.

Rugăm participanții la trafic să fie cooperanți și să dea răspunsuri corecte, astfel încât ancheta să se desfășoare în condiții bune și într-un timp cât mai scurt”, a transmis DRDP Constanța.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite