Amenzi record pentru firme din Olteniţa care colectează deşeuri metalice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale la firmele care colectează deşeuri metalice FOTO Facebook/GNM
Controale la firmele care colectează deşeuri metalice FOTO Facebook/GNM

Mai multe firme de colectare a deşeurilor metalice şi dezmembrări vehicule scoase din uz au fost verificate de către comisarii Gărzii de Mediu Călăraşi. Pentru deficienţele constatate, la Olteniţa au fost aplicate amenzi însumând 115.000 lei.

„Vă rog să ne iertaţi! N-am ştiut că trebuie autorizaţie de mediu. Noi am strâns aici rablele din oraş, ca să le luăm de pe străzi”. Aceasta a fost scuza pe care au găsit-o reprezentanţii unei societăţi din Olteniţa, atunci când comisarii Gărzii de Mediu le-au cerut documentele la control. 

Verificările au avut loc la un centru de colectare a deşeurilor reciclabile din plastic şi metal, care avea curtea plină de vehicule scoase din uz (VSU), fără a deţine autorizaţie de mediu pentru această activitate. 

"Cu „scuze” am fost primiţi, însă cam peste tot unde lucrurile nu au fost în regulă, dar cum scuzele nu scutesc pe nimeni de respectarea legislaţiei, echipele de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean (CJ) Călăraşi al Gărzii Naţionale de Mediu, însoţite de reprezentaţi ai Jandarmeriei Române au sancţionat neregulile. 

Continuăm acţiunile de inspecţie şi control inopinate la operatorii economici aflaţi pe raza municipiului Olteniţa care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor metalice şi dezmembrări vehicule scoase din uz, pentru că încă există multe nereguli în acest domeniu, iar ilegalităţile de aici stau la baza problemelor de poluare cauzate de arderi ilegale.

Pentru neconformităţile constatate, joi, 10 martie, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale principale, în valoare de 115.000 de lei şi o sancţiune complementară de suspendare a activităţii de colectare VSU”, a anunţat Marian Borondel, comisar şef CJ Călăraşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Ucraina, a 15-a zi de război. Negocieri de pace în Antalya, în timp ce Pentagonul respinge livrarea de MiG-uri poloneze Kievului, iar Rusia recunoaşte că a folosit arme termobarice

Cum justifică proprietarul benzinăriei din Beiuş creşterea preţului la 11 lei/L, care a provocat haos la benzinăriile din toată ţara

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite