Alertă meteo: vremea se schimbă radical. Cod galben de ploi puternice şi vânt în Bărăgan, când sunt aşteptate ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se schimbă radical în următoarele ore. Bărăganul intră de duminică după-amiază sub avertizare de cod galben de ploi puternic şi vânt, în timp ce în 7 judeţe din zona de munte sunt anunţate ninsori abundente.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, începând de luni seară, pentru zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş. De duminică după-amiază însă, ploile se vor extinde din vest spre restul ţării, iar în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. La munte, treptat vor predomina ninsorile şi mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare cod galben valabilă de duminică de la ora 16.00, de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, pentru Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei. Va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, local vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.

Cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp vor fi şi în Dobrogea şi vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineaţa zilei de marţi, precipitaţii mixte se vor semnala local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România. Când se anunţă brumă şi în ce regiuni sunt aşteptate ploi puternice

Prognoza meteo: iarna grea loveşte România. Cât de cald se anunţă în noiembrie şi când loveşte gerul cumplit

Prognoza meteo: vară la începutul toamnei. Cât de cald se face, de când scad temperaturile şi unde lovesc ploile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite