Alertă meteo: în ce zone continuă să plouă torenţial. Vântul scade în intensitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ploile şi vântul mai scad în instensitate, vremea rea continuă în următoarele ore. În Bărăgan a fost instituită alertă de cod galben duminică, 8 octombrie, până la miezul nopţii. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) vor cădea cantităţi însemnate de precipitaţii în sudul ţării, iar la munte la ninge.

Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vaslui, Bacău, Covasna şi Braşov se află sub atenţionare de cod galben de ploi. Conform ANM, în intervalul menţionat, în estul Munteniei şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până la 50...60 km/h şi va continua să plouă, cumulându-se local cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat 25...30 l/mp.În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60...70 km/h, va mai ninge, iar zăpada va fi spulberată şi viscolită.

De asemena, spun meteorologii, ploi temporare se vor mai semnala în intervalul menţionat şi în restul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, dar vor fi în diminuare cantitativ, doar izolat cumulând 10 l/mp, iar vântul va sufla cu 40 – 50 km/h.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: un nou val de aer rece loveşte România. Unde se anunţă ploi şi lapoviţă, de când cresc temperaturile

Prognoza meteo: vine un nou val de frig peste România. Când se anunţă brumă şi în ce regiuni sunt aşteptate ploi puternice

Prognoza meteo: iarna grea loveşte România. Cât de cald se anunţă în noiembrie şi când loveşte gerul cumplit

Prognoza meteo: vară la începutul toamnei. Cât de cald se face, de când scad temperaturile şi unde lovesc ploile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite