Alertă meteo: cod portocaliu de caniculă. Disconfort termic deosebit de accentuat şi temperaturi de 39 de grade la umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de căldură sahariană pune stăpânire pe România. Temperaturile extreme şi disconfortul termic deosebit de accentuat ne vor da bătăi de cap vineri şi sâmbătă.


Vineri, 4 august,  şi sâmbătă, 5 august, valul de căldură care a debutat încă de luni va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi şi se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 şi 84 de unităţi. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 25 de grade.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi local în Maramureş, Transilvania şi Oltenia temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 şi 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Pentru aceste regiuni, ANM a emis cod portocaliu de caniculă, în timp ce vestul şi sud-vestul ţării sunt sub cod roşu.
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite