Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După răcirea accentuată şi ploile din weekend, vremea se schimbă. Săptămâna începe cu o încălzirea uşoară în toată ţara şi doar în regiunile sudice şi în zonele de deal vor mai fi precipitaţii de scurtă durată.


Luni, temperatura aerului va fi în creştere şi va avea maxime cuprinse între 23 de grade în estul Transilvaniei şi 30 de grade în Banat şi minime, în general, între 10 şi 18 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-est, mai ales în prima parte a intervalului. Conform meteorologilor, marţi, vremea va fi predominant frumoasă, dar va deveni călduroasă, în jumătatea de sud-vest a ţării. Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, după-amiaza, în zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade în Banat, iar cele minime între 8 şi 20 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile intramontane. Miercuri, căldura cuprinde şi mai multe regiuni, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane şi 20-21 de grade pe litoral. Sfârşitul de săptămână aduce vreme deosebit de caldă, caniculară în sud-estul ţării, unde duminică sunt aşteptate 36 de grade la umbră.



Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Prognoza meteo: ploi puternice lovesc România. De când şi unde se anunţă precipitaţii abundente, cât de cald va fi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite