Abaterile comise de biciclişti, cauza a cinci accidente grave produse în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abaterile săvârşite în trafic de biciclişti constituie o cauză principală de producere a accidentelor grave de circulaţie în judeţul Călăraşi.

Cinci tragedii s-au produs din vina bicicliştilor, în urma cărora o persoană a decedat şi 4 au fost rănite grav, cele mai frecvente abateri fiind schimbarea direcţiei de mers fără asigurare şi consumul de băuturi alcoolice.

Recomandări pentru biciclişti:

1. Respectaţi regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic şi nu circulaţi cu bicicleta dacă aţi consumat băuturi alcoolice. Alcoolul creşte considerabil gradul de implicare în accidente de circulaţie, soldate uneori cu consecinţe grave.

2. Nu transportaţi şi nu tractaţi obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.

3. Echipaţi-vă corespunzător bicicleta! Este necesar ca aceasta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.

4. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

5. Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

6. În plus, le recomandăm bicicliştilor să poarte cască de protecţie omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopţii.

7. Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept.

8. Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.

9. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.

10. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite